Home » 2017 Fietsen en wandelen » Van Arnhem naar Vorden (1)

Van Arnhem naar Vorden (1)

Dag 1, Fietsen met Joke in Oost-Nederland

Maandag 7 augustus 2017. “Ik kan altijd nog bij Jumbo achter de kassa gaan werken”, zegt de mevrouw die bij La Place in het oude V&D-gebouw in Arnhem cappuccino voor ons klaarmaakt. Zij ziet het niet erg zitten met Topshelf, de nieuwe gebruiker van het warenhuispand.

Als we weer naar onze fietsen lopen gaat de sirene van de eerste maandag van de maand. Het is nu dus 12.00 uur. Tijd om de route van Ronde van Nederland op te pakken. In mei van dit jaar fietsten Joke en ik in een paar dagen van huis naar Vlissingen, als onderdeel van de Ronde van Nederland.

We moeten klimmen in Arnhem-Noord richting het villadorp Rozendaal. Pannenkoekenrestaurant Carolinahoeve verderop is ’s maandags niet open. Een heel stuk genieten we van de Veluwezoom. Laag Soeren ligt aan het eind van dit bosgebied.

De IJssel steken we bij Brummen over. De pont doen hier goede zaken met 60-plussers vooral met e-bikes. Bronkhorst, de kleinste stad van Nederland, kan je niet overslaan. Daarom pikken we daar een terrasje bij de Goude Leeuw.

Ons hotel, De Gravin van Vorden, ligt tegenover een lelijk stationsgebouw dat te koop staat. We eten met een avondzonnetje op het terras van het hotel. Daarna maken we een wandeling naar het kasteel en het dorpscentrum.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: