Home » 2017 Radweg R1 » Van Bad Belzig naar Dessau (2)

Van Bad Belzig naar Dessau (2)

Van Berlijn naar Winterswijk fietsen. Dag 2. Van Bad Belzig via Lutherstadt Wittenberg naar Dessau, woensdag 30 augustus 2017, 105 km. Tot en met vandaag 200 km.

Als ik ’s morgens mijn kamer af kom, staan er drie kinderen, 2 jongens en een meisje in de gang. Het meisje vraagt mij in het Duits of ik alleen maar Engels kan spreken. Ik help haar op dit punt uit de brand. Ze vraagt daarna of ik met mijn kamersleutel wil proberen hun kamer open te maken. Ze hebben zich buiten gesloten. Ik wil het wel proberen, maar geloof niet dat mijn sleutel op hun kamerdeur zal passen. De kinderen gaan vervolgens verder zoeken en treffen iemand die het telefoonnummer weet dat gebeld kan worden, als je iemand van het pension wilt bereiken. Hoe en wat over de ouders van de kinderen weet ik niets.

Zoals gisteren gezegd, ontbijt ik in de stad bij een bakkerswinkel met cafégedeelte. Tussen Bad Belzig en Lutherstadt Wittenberg is het erg rustig. In Wittenberg kan je echter over de hoofden van de mensen lopen. 2017 is het Lutherjaar, 500 jaar reformatie wordt gevierd. Hier kijk ik wat rond en doe boodschappen bij REWE in het nieuwe winkelcentrum ‘Die Arsenal’.

Tegen drieën ben ik in Oranienbaum. Deze plaats is gesticht door Henriette Catharina, prinses van Oranje Nassau. Als ik daar op het terras zit, gaan om precies 15.00 uur sirenes af, te vergelijken met die van ons om 12.00 uur op de eerste maandag van de maand. Als ik weer op weg ben loopt een deel van mijn route gelijk aan de Elberadweg.

’s Avonds eet ik in de jeugdherberg in Dessau. Daarna ga ik nog even de stad in. Er wordt aardig wat ‘getimmerd’ in het centrum. Onder andere de toren van het oude stadhuis staat in de stijgers. Het mooiste gebouw is het enorm grote postkantoor.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: