Home » 2017 Radweg R1 » Van Staßfurt naar Thale (4)

Van Staßfurt naar Thale (4)

Van Berlijn naar Winterswijk fietsen. Dag 4. Van Staßfurt naar Thale, vrijdag 1 september 2017, 85 km. Tot en met vandaag 370 km.

Ook vandaag kom ik weer langs vele volkstuincomplexen. Daarna rijd ik ongeveer 15 kilometer door een rustig akkerbouwgebied. De gewassen zijn al geoogst.

Op de website van Radweg R1 had ik gelezen dat een rondje om het Concordiameer een aanrader is, onder andere omdat er onderweg een prachtig informatiecentrum is gevestigd. Ik volg dit advies op en neem bij Königsee de variant op de hoofdroute. Rond 10.15 uur ben ik bij het infocentrum dat pas om 11.00 uur opengaat. Van een voorbijganger die bekend is in de omgeving hoor ik dat je een kilometer verderop ook koffie kunt drinken. Ik zal nooit weten hoe interessant het informatiecentrum is.

Je hebt hier langs het meer een mooi uitzicht, maar het meer zelf en de randen eromheen mag je niet betreden. Er staanom de 25 meter  bordjes met de tekst: ‘Lebensgefahr! Bergbaugelände. Unbefugtes Betreten verboten.’

Bij Meisdorf ben ik inmiddels bij de rand van het Harzgebergte aangekomen. Het landschap ziet er daarom heel anders uit dan op eerdere dagen. In Thale stroomt het riviertje de Bode. De jeugdherberg ligt aan het eind van een doodlopende weg langs de Bode. Aan de achterkant van het gebouw en aan de overkant van het water steken rotsen omhoog.

Die avond doe ik me te goed aan forel in Gasthaus Forelle aan de Karl Marx Straβe.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: