Home » 2017 Radweg R1 » Van Thale naar Goslar (5)

Van Thale naar Goslar (5)

Van Berlijn naar Winterswijk fietsen. Dag 5. Van Thale naar Goslar, zaterdag 2 september 2017, 67 km. Tot en met vandaag 437 km.

Deze morgen vertrek ik met trui, lange broek, jas en fietshandschoenen aan. Het is nogal fris buiten. Ik krijg te maken met heel wat stukken slechte weg. Werningrode lijkt me een aardige stad. Helaas is de belangrijkste winkelstraat afgesloten in verband met werkzaamheden. In een plaats verder, Darlingrode, ga ik aan de koffie bij een broodzaakje voorin een supermarkt.

Er wordt in een ander dorp een hardloopwedstrijd georganiseerd van ruim een halve Engelse mijl. De straten zijn afgezet. Met de fiets aan de hand meng ik me tussen de toeschouwers en klap met ze mee voor de lopers die bijna bij de finish zijn. De sponsor van dit gebeuren is de regionale krant ‘’Stimme des Volkes.

Als ik in een bos, in de buurt van een begraafplaats voor huisdieren, aan een picknicktafel zit kruipt er een muis over de grond vlak bij mijn zitplek. Hij loopt zelfs over de velg van mijn fiets heen. Weer op pad moet ik al snel mijn regenkleding aan. De bui houdt ongeveer een uur aan.

Vandaag ben ik de grens overgegaan van voormalig Oost- en voormalig West-Duitsland. Ik was in Sachsen-Anhalt en ben nu in Nieder-Sachsen. De dorpen en steden hangen in heel Duitsland vol met verkiezingsposters. Die van de CDU en de SPD zie je het meest.

Goslar is een plaatje van een stad. In een leuk restaurantje tegenover een watermolen vind ik een tafeltje vrij. In dit zaakje zitten naast toeristen ook aardig wat mensen vanuit de stad zelf die op de vrijdagavond uit eten gaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: