Home » 2017 Radweg R1 » Van Goslar naar Holzminden (6)

Van Goslar naar Holzminden (6)

Van Berlijn naar Winterswijk fietsen. Dag 6. Van Goslar naar Holzminden, zondag 3 september 2017, 111 km. Tot en met vandaag 548 km.

Door het vocht in de lucht liggen er aan het begin van de morgen ‘witte gazen kleedjes’ over de planten in de berm. Er zijn regelmatig weidse uitzichten met heuvels/bergen op de achtergrond.

Vandaag kom ik door diverse leuke stadjes, zoals Bad Gandersheim en Einbeck. Ik neem er een kopje koffie, een glas thee of een lunch en doe overal indrukken op.

Als ik in de loop van de dag 200 euro pin bij een geldautomaat van een bank komt er een biljet van 100 en twee van 50 uit. Met dat biljet van 100 ben ik niet blij. Die kan je in Nederland bijna niet uitgeven. Ik zal me best doen om dat biljet zo snel mogelijk ‘stuk’ te maken.

Rond de klok van 6 uur ben ik in Holzminden. Ik moet nog een slaapplaats vinden. De serveerster van een Italiaans café-restaurant verwijst met naar een pension niet ver van de Markt. Ze belt voor me. Er is nog plaats. Het ziet er prima uit en dat alles voor een billijke prijs.

Na het bezoek aan de stad voor een maaltijd en wat rondkijken, zie ik op mijn kamer in het pension een deel van het tv debat tussen Angela Merkel en Martin Schultz.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: