Home » 2018 NO Duitsland » Zandpaden (DE-03)

Zandpaden (DE-03)

S

Dag 3 Fietsen in Noordoost Duitsland, maandag 2 juli 2018. Van Kolberg via Frankfurt aan de Oder naar Küstin-Kietz,111 km.

Afgelopen nacht ging om 24.00 uur het luchtalarm af. Het is vandaag de eerste maandag van de maand. En waarom zou je het alarm overdag laten afgaan als het ook ’s nachts kan. Het is aan het begin van de morgen nog een beetje fris. Daarom heb ik mijn fietshandschoenen aan. Frankfurt aan de Oder fietsen we wel door, maar vereren deze stad niet met een bezoek. We hadden begrepen dat de stad niet zo spannend is.

 

In de route van vandaag zitten wat uitdagende stukken. Dan bedoel ik droge zandpaden, waarbij je zo nu en dan wegglijdt met je banden. We kiezen daarom voor een, ook in het boekje aangegeven, alternatief. We hebben nu maar 2 km zandpad in plaats van 12 km. Bij Neubruck rijden we weer op een gewone weg en wel een stuk langs het Oder-Spreekanaal. In Lebus zouden we overnachten. Het is echter nog geen 14.00 uur als we hier zijn. Daarom besluiten we nog een paar uur door te fietsen. We rijden uren op een erg rustige dijk langs de uitwaarden van de Oder.

 

We komen aan op een kleine camping in Kuhbrücke, een dorpje bij Küstrin-Kietz, net onder de hoogwaterbeschermingsdijk van de Oder.

 

Even nog ter toelichting. Wij fietsen in principe de route van Brandenburg naar Lübeck van de Hanzefietsroute. In het uiterste oosten van Duitsland volgen we echter een stuk de Oder-Neise-Radweg in plaats van de Hanzefietsroute. Van beide boekjes hebben we ook de GPS-tracks opgenomen in mijn Garmin fietsnavigatiesysteem.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: