Home » 2018 NO Duitsland » Hefbrug (DE-06)

Hefbrug (DE-06)

S

Dag 6 Fietsen in Noordoost Duitsland, donderdag 5 juli 2018. Van Blankensee naar Karnin, 102 km.

Bospaden en vrij liggende fietspaden wisselen elkaar af. Uecklermunde is de eerste plaats van een zekere betekenis. Hier nemen we onze eerste kop koffie van vandaag. Ook ontbijten we hier.

 

In Anklam was ik 11 jaar geleden ook. Hier bezoeken we nu de Grote Markt en zien dat de kerk, die 10 jaar  geleden nog niet opgeknapt was nu er weer picobello uitziet. Als we verder koffiedrinken bij een bakkertje wil ik even naar de wc. Ik voel aan de deur en merk dat die op slot is. Daarom blijf ik even wachten. Na een paar minuten zegt de mevrouw van de bakkerswinkel “Jungeman, Sie brauchen ein Schlüssel”.

 

Vandaag rijden we net als eerdere dagen langs bomen of struiken die besjes verliezen. Het fietspad is er mee bedekt. Ze spetteren  op en maken vlekken op de fietsen en fietstassen.

Volgens het routeboekje van Michael Wannet moet er in het dorpje Karnin een niet-officiële camping zijn en wel bij het haventje. Bij het voor dit dorpje indrukwekkend grote havenmeesterkantoor, dat met steun van Europa ia gebouwd, hangt een notitie met de mededeling dat de havenmeester in de snackcar naast het kantoor te bereiken is. Wij vragen hier waar de camping is. Zij – de havenmeester is een vrouw- antwoordt, dat er geen camping is. Ik wijs haar op de tekst in het boekje. Ja, je kunt je tent opzetten op het veldje hier naast. Daarvoor moet je € 10 betalen. Douchen kan je in het gebouw van de havenmeester. Je dient één euro in een gleuf te gooien voor drie minuten warm water. Voor nog twee euro extra mag ik de accu van mijn e-bike aansluiten op een stopcontact van de snackcar, die op zijn beurt weer is aangesloten op het stroomnet van het havenmeesterkantoor. We kunnen eten aan een picknickbank van wat de snackcar ons te bieden heeft. Andere horeca is er niet in het dorp.

 

Er zijn die nacht geen andere kampeerders op de kleine camping die geen camping is. We maken die avond een wandeling door het dorpje. De hefbrug van een vroegere spoorlijn staat nog in het water. Bij het vroegere stationsgebouw, dat nu een soort villa is, nestelen heel wat zwaluwen onder de brede dakranden. We zien ze af- en aanvliegen.

Karnin is ook het aankomst- en vertrekpunt van een pontje dat een fietsroute met een flink aantal kilometers kan inkorten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: