Home » 2018 NO Duitsland » Praten en breien (DE-07)

Praten en breien (DE-07)

S

Dag 7 Fietsen in Noordoost Duitsland, vrijdag 6 juli 2018. Van Karnin naar Loissin, 100 km.

De weg van Karnin naar Usedom Stadt is vooral het eerste stuk erg slechts. Usedom Stadt zelf is een aardig stadje met een stadspoort, een kerk, een stadhuis, een Volksbank en een apotheek. Ja en een Lila bakkerswinkel. Hier ontbijten we. Op de fiets komen we Frank weer tegen, een Duitsers die we een paar dagen geleden ook tegenkwamen. Hij maakt alleen een fietstocht van drie dagen en rijdt een andere route dan wij.  We maken een praatje en wensen elkaar een goede fietstocht.

 

 

Ahlbeck en Heringsdorf zijn drukbezochte badplaatsen aan de Oostzee. Er zijn veel wandelaars. Er zijn marktkramen, springkussens en straattheater. Langs de boulevard staan erg grote huizen, gebouwd voor rijke mensen of speciaal voor hotelgasten. Verderop fietsen we op een smalle strook van Usedom. Hier zijn veel campings. De kampeerterreinen zijn niet diep naar achteren, maar soms wel een paar kilometers breed.

 

We komen door een bosrijk gebied met flinke stijgingen en idem afdalingen.  Hier en daar staan bordjes met daarop het verzoek aan fietsers om af te stappen. Dat doet niet iedereen. We komen bij een gevaarlijke afdaling een man tegen die flink onderuit is gegaan. Hij heeft veel wondjes op zijn benen, armen en in zijn gezicht. Er is al volop hulp bij aanwezig. Daarom rijden wij door.

Vanavond gaan we naar een grote camping na twee heel kleine campings de afgelopen dagen. Van de buren op de camping leen ik een hamer om de haringen een tikje toe te kunnen geven. Dit echtpaar woont in een stad in Duitsland vlak bij Winterwijk. Ze kunnen ook wat Nederlands praten. De man vraagt mij het verschil tussen ‘praten’ en ‘spreken’ uit te leggen. Dat doe ik door het gezegde ‘praten en breien’ er bij te halen. Het is nu helemaal duidelijk voor hen.

Er is een restaurant op het kampeerterrein met uitzicht op zee. Daarom hoeven we niet lang te zoeken voor ons avondeten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: