Home » 2018 NO Duitsland » Sralsund (DE-08)

Sralsund (DE-08)

S

Dag 8 Fietsen in Noordoost Duitsland, zaterdag 7 juli 2018. Van Loissin naar Gross Kordshagen, 110 km.

 

Om half 9 zitten we aan de koffie in Greifswald. Vandaag hebben we een straffe wind tegen. Met een veerpont gaan we over naar Rügen. Op dit eiland spreken met twee Nederlandse fietsers. Ze kamperen op Rügen en maken dagelijkse fietstochtjes. Tussen haakjes. Je ziet hier in NO-Duitsland weinig Nederlanders. In Poseritz op Rügen is een lekker zonnige theetuin. Wij fietsen op Rügen in het zuidelijke gedeelte. In tegenstelling tot het noorden van het eiland is het hier niet toeristisch.

 

Bij Stralsund zijn we van Rügen af. We gaan over de oude brug. De meeste fietsers zullen kiezen voor het fietspont een stukje verder weg. Tussen onze brug en de vaarroute van het pont is een erg hoge brug gemaakt. Deze brug voor auto’s gaat op grote hoogte over de bebouwing de stad in. De Alte Markt in Stralsund is voor ons een pauzemoment.

 

Als we in Gross Kordshagen zijn aangekomen, blijkt daar geen camping meer te zijn. Na wat rondkijken komen we in dit dorp bij een B&B terecht. De man des huizes van 70 jaar oud, kan een aardig woordje Nederlands spreken. Hij reed een aantal jaren op een Nederlandse vrachtwagen onder andere naar het toenmalige Joegoslavië. De vrouw en de man van de B&B hebben hun kleindochter van anderhalf jaar te logeren. De opa maakt voor ons ’s avonds nog een roereimaaltijd. Overigens zouden we geen honger hoeven te lijden. We hadden al brood en beleg bij ons voor de zondagmorgen. Dat blijft nu in de tas.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: