Home » 2018 NO Duitsland » Darß (DE-09)

Darß (DE-09)

S

Dag 9 Fietsen in Noordoost Duitsland, zondag 8 juli 2018. Van Gross Kordshagen naar Graal-Mürtiz, 90 km.

Van 7.30 uur tot 8.00 uur zitten we aan ons ontbijt in de B&B. Vanaf het overdekte boventerras hebben we hier uitzicht op een deel van het kleine dorp.  Het is erg stil op deze zondagmorgen.We gaan weer op pad. Barth is voor ons vandaag de eerste plaats van enige betekenis. Van hier naar Zingst gaat het weer over een betrekkelijk smal stuk land, de afscheiding tussen de Barther Bodden en de Bodstedter Bodden.

 

 

In Prerow zijn we op Darß, een ander (schier)eiland in de Oostzee. Het is hier erg toeristisch. We drinken een kop koffie bij een bakkertje naast de Edeka-supermarkt. De Edeka is tot 12 uur nog dicht. Er hangt vocht in de lucht. Ik heb mijn regenjas en rainlegs aangetrokken. We fietsen een flink stuk over een fietspad door het bos. Onder een schuilafdak eten we onze boterhammetjes. We hebben hier wel last van muggen en steekvliegen.

 

Verder komen we op Fishland, een smalle strook land tussen de Oostzee en de Saaler Bodden. In Graal-Müritz gaan we voor een bakkie naar Café- Stübschen Witt, een gerenommeerde zaak, waar vooral oudere mensen zich te goed doen aan koffie, taartjes en ijs. In deze stad is weer een grote camping. Je krijgt een nummer waar je de tent moet neerzetten op het tentenkamp. De nummers staan uitgebeiteld op stoeptegels. Veel van die tegels zijn bedekt met zand al of niet ook begroeid. Dat is dus lekker lastig zoeken. Al snel besluiten we de tent hier op een goed plekje neer te zetten. So what?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: