Home » 2018 NO Duitsland » De sleutel is zoek (DE-10)

De sleutel is zoek (DE-10)

S

Dag 10 Fietsen in Noordoost Duitsland, maandag 9 juli 2018. Van Graal-Mürtiz naar Zielow (ten westen van Wismar), 105 km.

Vanmorgen vertrekken we als eerste kampeerders van de enorm grote camping. Het plastic plaatje met het nummer van onze plaats op de camping hangen we aan de kruk van de gesloten deur van de receptie.

 

Met een pont steken we later de Warne over bij Warnemünde. Het is nog fris. Daarom gaan we in passagierszaaltje op het pont zitten. Rostock is niet ver meer. In het boekje staat een alternatief via Rostock beschreven. Wij maken echter onze eigen improvisatie. Na Rostock gaan we niet naar de kust bij Börgerende maar fietsen naar Bad Doberan en van hier verder naar Kröpelin. We gaan daarna door een niet-toeristisch landbouwgebied met hier en daar een dorpje zonder voorzieningen.

 

 

In Hansestad Wismar zijn weer in een echte stad. Vlak bij de Grote Markt zit de VVV. We krijgen daar een stadsplan en vragen of de VVV-medewerker wil aangeven hoe we bij de jeugdherberg kunnen komen. Het is niet ver. De jeugdherberg is echter vol. De juffrouw aan de balie vertelt dat er weliswaar nog een meerbedskamer leeg staat, maar daar is de sleutel van zoek. Daarom mogen/kunnen we die kamer niet gebruiken. We besluiten daarom door te rijden naar de camping in Zierow. Net als gisterenavond zijn we nu weer op een erg grote camping. Bij de camping van gisteren was een kapsalon. Hier hebben ze een massagesalon.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: