Home » 2018 NO Duitsland » HL (DE-11)

HL (DE-11)

S

Fietsen in Noordoost Duitsland. 

Dit is mijn verslag van dag 11. Als je mijn hele reis wilt lezen, moet je even naar beneden scrollen. 

Dag 11 Fietsen in Noordoost Duitsland, dinsdag 10 juli 2018. Van Zielow naar Lübeck, 88 km.

Vandaag vertrekken we wat later dan eerdere dagen. Een bakkie doen we bij een camping in Niendorf, zo’n 10 kilometer verder. We maken daar een praatje met een Nederlandse vrouw die hier met haar gezin op de camping staat. Verder in een landbouwgebied ruiken we de geur van aardbeien. Op een enorme akker plukken tientallen medewerkers van de tuinder op een lange rij aardbeien.

 

In Boltenhagen staan, net als bij andere badplaatsen hier in Oost-Duitsland, op het Oostzeestrand witte strandzitmanden. We komen op een oude DDR-patrouilleweg door de duinen. Er staat aangegeven dat er verderop een afsluiting is in verband met wegwerkzaamheden en dat fietsers daarom gevraagd worden om om te rijden. We besluiten toch door te rijden en daarmee de gok te wagen dat we na kilometers teruggestuurd worden. Hier en daar moeten we wel even afstappen en een stukje lopen. Nergens zijn hier vandaag wegwerkers bezig.

 

Met een pont gaan we de rivier de Trave over bij Travemünde. In deze stad zie je veel wandelende en op terrassen plaatsgenomen vakantiegangers en dagjesmensen. Het uitzicht op het water is hier de attractie. De oude stad is niet zo spannend. Er staan enkele historische woningen. De stad uit, rijden we een heel eind op een smal paadje langs de Trave. We komen bij de halte van de shuttlebus van de Herrentunnel. Hier kunnen we gratis opstappen. De buschauffeur rijdt ons door de autotunnel.  Aan de andere kant stappen we uit en fietsen verder.

 

Lübeck is een mooie stad. Op de nummerplaten van de auto’s staan hier de letters HL. De H staat voor Hansestadt. Bij  één van de twee jeugdherbergen in deze stad checken we in. We brengen daarna een bezoek aan de stad en eten bij een erg goede Italiaan vlak bij de kathedraal. De nacht van dinsdag op woensdag komt de regen met bakken uit de hemel. We zijn blij dat we nu niet in onze tent liggen.

Woensdag rond het middaguur stappen we op de trein terug naar de Bollenstreek. Het was weer een prachtige fietsvakantie. We fietsten in totaal meer dan 1.000 km. Ik met mijn e-bike en Bert met zijn “gewone” fiets.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: