Home » 2018 West Duitsland » Gein (DE 01)

Gein (DE 01)

S

Broer Piet en ik maken een fietstocht van ongeveer 2 weken: Lisse, Bourtange, Bremen, Hamelen, Roermond.

Dag 1. Fietsen in West-Duitsland, donderdag 16 augustus 2018. Van Lisse naar Swifterband, 110 km.

 

 

Het is elf uur als we langs het riviertje de Gein tussen Abcoude en Driemand fietsen. Het Rustpunt Geingenoegen is open. Als we ons daar melden voor de koffie, krijgen we te horen dat het hier geen Rustpunt meer is, maar alleen nog een boerderijwinkel. We kunnen wel een kop zelfgemaakte karnemelk krijgen voor € 0,50 per beker. We maken ook nog een praatje met de boer. Hij had vroeger een baan in de bouw en was daarbij veel onderweg. Hij  koos na een aantal jaren voor een andere carrière als boer. “Je maakt lange dagen maar je bent in de buurt van je gezin.”

 

We bezoeken het bezoekerscentrum bij de Oostvaardersplassen. Ze hebben daar een horecahoekje gerund door Stichting Broodje Hagelslag onder het motto Bijzonder Verantwoord Genieten. Als de medewerker van de stichting zijn hand openhaalt aan een blikje maïs wordt hij verbonden door de dames van het bezoekerscentrum. Ze vinden het ook belangrijk dat hij naar een dokter gaat om de wond te laten hechten.

 

Tussen Lelystad en Swifterbant is een kunstwerk gemaakt in het landschap. Eerder was zo iets al te zien in de gemeente Velsen. Die moest wijken voor nieuwe woonwijken. Nadat we ons hebben gemeld bij het Vrienden-op-de-Fietsadres doen we een rondje dorp. Het dorp is betrekkelijk klein. Toch zijn er aardig wat winkels: Een AH, een DEEN, een Italiaan, een Chinees, een cafetaria 2.0 met de naam De Meiden, een andere snackbar, een kapsalon, een boekhandel en een bakker met de bijzondere naam Tietema.

Bij De Meiden raken we in gesprek met een Swifterbantse dame die op de Jacoba van Beieren Huishoudschool in Lisse heeft gezeten. Ze woonde toen in Noordwijk.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: