Home » 2018 West Duitsland » Boerenrock (DE 03)

Boerenrock (DE 03)

S

Dag 3. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, zaterdag 18 augustus 2018. Van Assen naar Dörpen, 81 km.

We vertrekken uit Assen over een fraai fietspad aangelegd over een oud spoorwegtracé. Het fietspad gaat langs rustige landbouwgronden. Je ziet hier volop maïs. We volgen nu het boekje Hanzefietsroute van Michaël Wannet, deel 1.

 

In Gasselte drinken we koffie bij Maotie, een groot pannenkoekenrestaurant waar om 10.45 uur nog weinig mensen op het terras zitten.  In 2015 kwam ik met Piet hier ook langs. Aan de overkant staat een beeld van een mevrouw die hier lange tijd geleden garen en band langs de deuren verkocht.

 

Stadskanaal doen we verderop aan. Daar valt weinig over te vertellen. Het eerste dorp daarna, Drouwenermond, bruist. Daar wordt dit weekend het Boerenrock gehouden. Plattelandslui komen van heinde en ver hierop af.

 

Bourtange ligt vlak voor de grens met Duitsland. Enige jaren geleden is dit oude vestingstadje helemaal opgelapt. Er komen veel dagjesmensen vooral Duitsers. Er staat een man met een speciaal voor zeer lange reizen uitgeruste fiets. Mensen mogen tegen betaling wat in zijn gastenboek schrijven.

In Dörpen gaan we overnachten. Wat opvalt is dat de kerkklok een enorme herrie maakt. Dat valt niet alleen ons op. Ook dorpelingen klagen erover. In ons hotel is deze middag een bruiloftsfeest. Er wordt ouderwets gehost.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: