Home » 2018 West Duitsland » Magneetbaan (DE 04)

Magneetbaan (DE 04)

S

Dag 4. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, zondag 19 augustus 2018. Van Dörpen naar Petersfeld, 72 km.

 

 

Bij Wippingen ligt een magneetzweefbaan. Deze heeft ooit gediend voor testritten met een nieuw middel van openbaar vervoer. In 2006 gebeurde er een ernstig ongeluk. Er kwamen 23 mensen om het leven en 10 mensen raakten zwaar gewond. Het kostbare project werd stilgelegd en ligt nog steeds stil.

 

We komen door een groot bos bij Markhausen. Hier zijn wisenten uitgezet. Wij zien er geen. Bij een picknickplaats is een beeld van zo’n groot rund geplaatst. Een groepje dorpelingen zit hier met broodjes en limonade. Op verschillende plekken hangen zeildoeken met de tekst: De scholen zijn weer begonnen. Let op de kinderen.

Het stuwmeer  heet Thüsfelder Talsperre. Je ziet er vandaag, het is zondag, veel fietsers en e-bikers. In verband met blauwalg mag er in het meer niet gezwommen worden. De zon schijnt volop. Op een terras nuttigen wij ons avondeten en drinken daarbij een alcoholvrije Erdinger. In de jeugdherberg hebben wij twee bedden besteld. Op onze kamer komen geen andere slapers.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: