Home » 2018 West Duitsland » Noordoostpolder (DE 02)

Noordoostpolder (DE 02)

S

Dag 2. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, vrijdag 17 augustus 2018. Van Swifterbant naar Assen, 101 km.

Vandaag staat voor een deel in het teken van de Noordoostpolder. Na de Ketelbrug fietsen we langs het Ketelmeer. We komen langs het monument neergezet op de plek waar de dijk van de nieuwe polder in het najaar van 1940 werd gedicht. Daarna gaan we door een monotoon landschap. Boerderijen en arbeiderswoningen zijn steeds onder dezelfde saaie architectuur gebouwd.

 

We komen in het natuurgebied De Wieden met dorpjes met de namen Ronduite en Blauwe Hand. Hier is het niet ver weg van Giethoorn en de Weerribben.

 

In Havelte steken we op bij Restaurant Ludiek. Dit mooie etablissement is pas een paar maanden open, nadat het was overgenomen van een vorige eigenaar. Ze zijn hier erg klantvriendelijk. We krijgen ijsklontjes mee voor in de bidons.

 

In Assen komen we bij een mooi Vrienden-op-de-Fietsadres met erg aardige mensen. De vrouw des huizes komt oorspronkelijk uit Aalsmeer.  ’s Avonds is het goed toeven op de zonnige terrassen aan de Markt in Assen.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: