Home » 2018 West Duitsland » Rattenvanger (DE-09)

Rattenvanger (DE-09)

S

Dag 9. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, vrijdag 24 augustus 2018. Van Petershagen naar Hameln, 81 km.

Minden is een stad van 80.000 inwoners. Er is een enorme sluis, die zo te zien, nog niet zo lang geleden, helemaal opnieuw is gemaakt. We passeren meerdere viaducten en fietsen onder een aquaduct door. Er is regen voorspeld. Daarom gaan we niet naar de binnenstad maar  fietsen door. Ongeveer een uur hebben we vanmorgen de regenkleding aan. Om half elf komen we bij een ouderwets café op een “hoogje” met uitzicht op de rivier. Het is open omdat er een monteur voor de koffiemachine langs kwam. Behalve de monteur zijn er geen andere gasten in het café. Alles ziet er schoon en heel uit. Het eigenaarsstel van boven de 70 heeft er de laatste jaren weinig aan opgeknapt.

Vandaag hebben we te maken met heuvels, terwijl we tot op nu vooral op vlak land reden. In Rinteln brengen we een bezoek aan de binnenstad. We hebben daar een gesprekje met een stel uit Aken, dat ook een fietstocht maakt.

Om 15.00 uur komen we aan bij de jeugdherberg in Hameln. Als we aangebeld hebben doet een man in kokskleren open. Wij vragen of wij onze bagage alvast hier neer kunnen zetten en dan later terugkomen om ons aan te melden. De receptie gaat pas om 17.00 uur open. De man, die niet al te welbespraakt is, wijst ons waar we de fietstassen kunnen neerzetten.

 

We gaan de binnenstad in voor een biertje. Omdat de gestreste eigenaar van het café flink tekeer gaat tegen zijn drie jonge vrouwelijke personeelsleden gaan we snel weer weg. Buiten vind ik het een beetje koud zonder jas. Daarom gaan we terug naar de jeugdherberg om een jas uit onze tassen te halen. Een andere medewerker van de JH die van achteren komt zegt dat we ons al kunnen inschrijven al is het nog lang geen 5 uur. We krijgen de sleutel van onze kamer. Dus douchen en andere kleren aan. De kamer heeft zegge en schrijven in totaal één stopcontact. Mijn meegenomen verlengsnoertje met contactdoos voor drie apparaten komt goed van pas.

 

s Avonds storten wij ons in het feestgedruis in de binnenstad van Hameln. Dit weekend is het Pflasterfest, een straatfeest waarbij de muziek van de bandjes op de zes door de gemeente en het bedrijfsleven opgerichte podia, de ratten uit de binnenstad moeten wegjagen.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: