Home » 2018 West Duitsland » Wij schenken geen koffie (DE-10)

Wij schenken geen koffie (DE-10)

Dag 10. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, zaterdag 25 augustus 2018. Van Hameln naar Horn-Bad Meinberg, 81 km.

0825 a kasteel

De dag begint met een beetje regen. Aan de andere kant van de rivier de Weser haken we aan bij de Hanzefietsroute deel 3. Het is veel stijgen en dalen. Mijn e-bike en Piet moeten hard werken. Op een bord zien we dat er  een afslag is naar een golfterrein.  Uit een bestelbusje bij de ingang van het restaurant klinkt Arabische muziek. De chef van het restaurant bij golfterrein Schloss Schwöber laadt zijn auto uit. Onder meer pakken met ijsblokjes en snoepgoed worden naar binnen gedragen. Vanmiddag en vanavond is er hier een chique bruiloftsfeest.

0825 b bruid S

Als de bestelauto leeg is, wordt onze koffie gezet. We schuilen een tijdje voor de regen. De regenkleding hangt over een paar stoelen op het overdekte terras te drogen. Zeventien kilometer verder staat het viersterren-hotel-restaurant Burg Sternberg. Ook hier schuilen we ruim een uur voor de regen. We bestellen een apfelstrudel met vanillesaus bij de koffie. Het is bijna droog als we hier weer vertrekken. Twee keer nemen we het asfaltalternatief in plaats van grindpaden door het bos.

0825 d weggetje Piet S

Niet ver van Externsteine in Horn-Bad Meinweg valt ons oog op hotel Waldruhe. We lopen naar de voordeur. Een vrouw komt naar buiten en zegt: “We schenken geen koffie”.  De opmerking negerend vragen we of ze een kamer vrij heeft voor ons. Die heeft ze. We krijgen voor € 75 een zit- en een slaapkamer, inclusief ontbijt. Ze heeft een tip voor een restaurant in de nabije omgeving. Als we daar aankomen blijkt dat restaurant vandaag gesloten te zijn.

Daarom gaan we voor het avondeten we naar Bärenstein, een restaurant ook niet veraf van Waldruhe. Vorig jaar toen ik onderweg was op Radweg 1 van Berlijn naar Winterwijk heb ik hier nog geluncht. Toen was de ingrijpende verbouwing nog niet helemaal afgerond.

Piet en ik laten ons de maaltijd goed smaken. Plotseling heb ik een hard stukje in mijn mond. Ik denk dat het een stukje graat is. Het blijkt een lipje te zijn van een plastic bakje. Ik meld het bij de ober. Hij verontschuldigt zich. We krijgen de koffie toe van het huis.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: