Home » 2018 West Duitsland » Spitze Warte (DE-11)

Spitze Warte (DE-11)

S

Dag 11. Fietsen met  broer Piet in West-Duitsland, zondag 26 augustus 2018. Van Horn-Bad Meinberg naar Rüthen, 92 km.

Onze fietsen stonden vannacht op de laminaatvloer van het restaurant. Vanmorgen rekenen we af en krijgen een handgeschreven ouderwets bonnetje met de omschrijving Ü Fr DZ. Deze afkorting betekent overnachting met ontbijt in een tweepersoonskamer. Het hotel was voor ons prima. Echter er is een behoorlijke achterstand in ouderhoud van het gebouw, het terras en de tuin.

Een bezoek aan de Externsteinen kan je niet overslaan. Het is nu nog heerlijk rustig. We zijn bijna de enige gasten bij dit bijzonder fenomeen van hoge smalle rotsen van zo’n 40 meter hoog.

Hele stukken fietsen we door het Teutoburgerwald. Regelmatig omhoog of omlaag over kiezelstenen. De fietsen hebben heel wat te verduren. De Schwalbe-Marathon-Plus banden zijn hard opgepompt. Deze zondagmorgen is het niet erg druk in de toeristische stad Paderborn. Voorbij deze stad volgen we ongeveer 40 km de Almeradweg. Dat is makkelijk fietsen.

 

Als we in het centrum van Rüthen zijn bel ik naar hotel Spitze Warte met de vraag of ze nog een kamer voor ons hebben. We zijn welkom. Het is vanuit het centrum drie kilometer fietsen naar het hotel. De eigenares van het hotel komt al naar buiten als we aankomen rijden. Ze staat raar te kijken dat wij twee mannen blijken te zijn. Ze dacht aan een echtpaar en had een kamer met een tweepersoonsbed klaargemaakt. We moeten even 10 minuten wachten. In die tussentijd maakt ze een kamer met twee eenpersoonsbedden in orde.

We eten in het hotel en gaan vandaag vroeg onder de wol.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: