Home » 2018 Fietsen en wandelen » Woubrugge

Woubrugge

Leiden – Woubrugge, wandeling met Margo, Leo en Piet, 20 km op dinsdag 4 december 2018.

Het is 10.00 uur in de buurt van Station Leiden Centraal. De zon schijnt al uitbundig. Weer Online heeft voor vandaag het weercijfer 9 afgegeven. We lopen door het oude stadscentrum. De Pieterskerk, de Maarsmansteeg en de Karnemelksbrug zijn zo maar een paar namen.

Onder ons rijden auto’s door de een paar jaar geleden aangelegde tunnelbak van de A4. Het heet hier het Utrechts Jaagpad. We komen in Leiderdorp en blijven het jaagpad volgen. De Ruige Kade is een vrij smal pad door het Groene Hart. De HSL rijdt hier ondergronds.

De brug In Hoogmade wordt gereviseerd. We doen hier een bakkie koffie bij Café Restaurant De Kromme Does. Daarna lopen we op een smalle grasdijk langs de Does. Eerst langs woonarken, dan langs voetbalvelden en daarna langs weiden.

Onze tocht gaat langs de Wijde Aa. De Woudwetering gaat naar het dorpje Woubrugge. Bij de kerk staat mijn auto. Vanmorgen zetten wij die hier neer en namen de bus naar Leiden Centraal.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: