Home » 2019 Fietsen en wandelen » Leimuiden

Leimuiden

S

Vrijdag 18 januari 2019.

Bij Café Keijzer aan de Dorpsstraat van Leimuiden houden ze niet van opsmuk of dikdoenerij. Ze hebben hier één soort koffie, gewone koffie. Daarbij kan je als je wil nog melk en/of suiker doen. Op het raam prijkt een kleine poster van de Drechtloop die komend weekend wordt gehouden.

 

 

De zuidzijde van de Drecht houden we aan naar het dorpje Bilderdam. Hier aangekomen volgen we de Generaal van Merleweg, een bewust smal gehouden weg voor auto’s met een fietspad ernaast. De weg gaat langs de Geerpolderplas. Op de plas voeren twee futen een baltsdans uit.

In Langeraar is het gesticht voor oude lieden omgebouwd tot een fraai appartementencomplex. Het beeld van Sint Antonius prijkt nog aan de gevel. Aan de Strooplikker, het straatje aan het begin van het Kerkepad is een klein winkelcentrum met een bakker en een kleine Spar. Het Kerkepad kruist de Langeraarse Plassen. Aan de andere kant ligt Papenveer.

 

Op een smal pad lopen we langs de Leidsche Vaart naar Woudse Dijk en vandaar naar het Braassemermeer. Over een baggerpaadje langs dit grote meer met verschillende overstapjes komen we uit op de Herenweg in Rijnsaterwoude. Bij de Heilige Geestweg gaan we rechtdoor naar ons startpunt in Leimuiden.

 

Rondje Leimuiden wandelen met Margo, Leo en Piet, 20 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: