Home » 2019 Fietsen en wandelen » Maxis- Amsterdam Centraal

Maxis- Amsterdam Centraal

 

S

Vrijdag 25 januari 2019

 

Het is even na 10.00 uur nog rustig bij de Burger King in winkelcentrum Maxis. We zijn de enige klanten. We beginnen hier onze wandeldag met een kopje koffie. In het wandelboekje is een stuk wandeling opgenomen over de Diemervijfhoek. Leo en ik waren daar een paar jaar geleden (augustus 2016). Dit is een ruig stukje verwilderd rietlandschap. Vandaag gaan we deze uitdaging niet aan. We kiezen ervoor om over de Overdiemerweg voor de NUON-centrale langs te gaan, richting Diemerzeedijk en IJburg. Na 500 meter zien we dat de weg is afgesloten met een stevig hekwerk. Dat wordt teruglopen.

Bij de receptie van de energiecentrale vragen we of je ook over het fabrieksterrein op de Fortdiemerdamweg kan komen. De receptioniste weet het niet. We mogen in elk geval niet over het bedrijfsterrein lopen. We lopen verder terug richting Maxis en gaan op een fietspad achterlangs om de centrale heen. Het is vandaag vooral zaak om op de besneeuwde randjes van het pad te lopen. Het pad zelf is hier en daar glad op het door fietsen aangereden sneeuw of door nattigheid van smeltend sneeuw.

 

 

Na een wandeling in het vandaag rustige nevelige witte landschap van het Diemerpark komen we op het juppeneiland IJburg. Bij een haventje begint het licht te sneeuwen. Er zijn hier wel vier of vijf horecabedrijven. Bij één van die koffietenten gaan we naar binnen. De ober klaagt over het weer. “Ik wou dat ik vandaag in Australië was. Daar is het pas lekker weer”.  Hij vertelt dat hij in Amsterdam-West woont en vanavond op zijn brommertje met blauwe nummerplaat naar huis moet. Hij ziet op tegen de gladheid, sneeuw en regen. Het volgende wooneiland heet Steigereiland. Verder gaan we over de Nesciobrug, de langste fiets/wandelbrug van Nederland.

 

We wandelen door het Flevopark, over de Balistraat en langs het badhuis dat is verbouwd tot restaurant. Onze route slingert door het Oosterpark en langs verbouwde pakhuizen bij Artis. We komen langs het Scheepvaartmuseum en Nemo. Als we op Station Amsterdam-Centraal zijn hebben wij, Margo, Leo, Piet en ik, 20 km gewandeld. Met de metro gaan we naar Station Amsterdam-Amstel en stappen daar over op een bus die ons terugbrengt naar Winkelcentrum Maxis in Muiden.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: