Home » 2019 Fietsen en wandelen » Eindhoven, Nuenen

Eindhoven, Nuenen

S

Dinsdag 29 januari 2019.

Vandaag weer eens iets verder van huis. Het is al gezellig druk in de stad als ik na 11 uur het station van Eindhoven uitstap. Op de Grote Markt staat een beeld van meneer Frits Philips. Verderop loop ik langs het Eindhovens Kanaal. Aan de andere kant van het water is het DAF-museum.

 

De route gaat buiten de stad nu veel over paden aan de rand van akkers. De spoorbaan is een heel stuk niet ver weg. Op een hoek van het pad en een doorgaande weg zoekt een medewerker van de gemeente tussen gedumpt huisvuil naar een adres van de dader.

Op een bord staat dat er hier rond Eindhoven ook een wandelroute is gemaakt van 92 km lang, namelijk het Hertog Hendrikpad. Er in het landelijk gebied vandaag weinig horeca open. Ook café De Muis in Geldrop is gesloten. Daarom ga ik voor een sanitaire stop de showroom van de Renaulgarage in Nuenen binnen. Ze hebben hier ook een koffiehoekje. Een stukje verder staat een kapelletje van Sint Jacob.

 

 

Het riviertje de Dommel is veel in de buurt. Sommige paden zijn drassig maar dat is voor mijn wandelschoenen geen probleem. Ik krijg geen natte sokken. Vandaag kom ik langs twee watermolens, die door Vincent van Gogh zijn geschilderd, namelijk de Collse watermolen en de Opwettense watermolen.

 

Als ik op het terrein van de Technische Universiteit ben is het niet ver meer naar het station. Het was vandaag een droge dag met aardig wat zonuren.

Groene wissel wandeling Eindhoven, 19 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: