Home » 2019 Langs de Maas » Vergeet-mij- nietjes (M2)

Vergeet-mij- nietjes (M2)

S

Woensdag 1 mei 2019

In het dorp verkopen jonge meisjes bosjes vergeet-mij-nietjes. Dat is een traditie op 1 mei. Het brengt geluk voor degene aan wie je zo’n bosje bloemen schenkt. Mistig is het als we ’s morgens op wwg zijn. De basiliek in Domrémy gewijd aan Jeanne d’Arc is bijna niet te zien. We doen in het geboortedorp van de heldin van Frankrijk wel al vast maar een bakkie koffie samen met Frans uit een dorp in de buurt van Roermond. Die rijdt dezelfde route als wij.

Vandaag rijden we een niet zo opwindend stuk. We komen door Vancouleurs, Op het Marktplein ligt het terras van een café-restaurant op een houten verhoging. De zon schijnt, Daarom kunnen we hier buiten zitten. We zien tussen de koolzaadvelden een enorme kalkfabriek, zo iets als de ENCI bij de Pietersberg.

Voorbij Commercie nemen we de alternatieve route die minder steil is dan de originele. In principe is er dan ook meer verkeer. Omdat het vandaag 1 mei is het echter erg rustig op de weg.

In Saint Mihiel is een VVV, die ook nog eens open is. Ons wordt verteld dat de jeugdherberg vandaag is gesloten in verband met 1 mei. Bij het eerst b&b dat de medewerkster van de VVV belt wordt de telefoon niet opgenomen. De tweede b&b-dame heeft alleen plaats voor ons als we echt niets anders kunnen vinden.

De enige optie is hotel De la Gare. Onderweg hadden wij daar minder goede recensies van gekregen. Het is een goedkoop hotel naast een voormalig treinstation. Het treinstation zelf is verbouwd tot een restaurant, maar staat nu te koop. We gaan eten in de stad bij een crêperie. Frans uit Limburg komt hier ook eten. Hij  vertelt onder meer over zijn fietsreizen. Wij hebben geen klachten over De la Gare.

Dag 2. Fietsen langs de Maas met broer Piet van Neufchateau naar Saint Mihiel, 92 km. Tot en met vandaag 197 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: