Home » 2019 Langs de Maas » Schone kunsten (M3)

Schone kunsten (M3)

S

Donderdag 2 mei 2019

Zowel de Lidl als de Aldi hebben een vestiging vlak bij ons hotel. Daarom doen we bij een van die winkels wat boodschappen. Vandaag rijden we erg makkelijk. Kilometers lang gaat de weg geleidelijk naar beneden. In de berm ligt een halfvergane spoorlijn. Bomen groeien tussen de rails. We gaan naar Verdun. De stad die in het teken staat van de strijd en de vele gesneuvelde jongemannen in de Eerste Wereldoorlog. In de omgeving van deze stad komen langs we verschillende erebegraafplaatsen.

 

In Dun-sur-Meuse gaan we aan de thee. In deze plaats was ik meer, onder andere met broer Bert. De stad ziet er verpauperd uit. In een café aan de winkelstraat bekijken we waar we vanavond willen stoppen. Nu is het half drie. Dat is nog te vroeg. In Dun-sur-Meuse zelf is overigens weinig slaapaccommodatie voorhanden.  Volgens de cafébaas is er een b&b met een Nederlandse eigenaar in het dorp. We proberen te bellen met een hotel in Stenay. Er wordt daar echter niet opgenomen.

 

 

In Stenay aangekomen, 15 kilometer verder dan Dun-sur-Meuse, gaat het hard regenen. Een café of restaurant dat open is kunnen we niet vinden. Ook de VVV is gesloten. Gelukkig kunnen we schuilen onder een arcade. Ook Stenay is een deprimerende stad. Veel is dichtgetimmerd en/of staat te verkrotten. Het stadhuis is echter prachtig.

Als het droog is rijden we het centrum uit en zien een fraai hotel. De Nederlandse eigenaar weet ons echter te melden dat hij vol zit. Hij weer nog wel een b&b-adres in Mouzay. Maison Les Beaux Arts doet haar naam eer aan. De  Canadees-Nederlandse eigenaresse runt hier een prachtige b&b. Zij was professioneel musicus en danseres en woonde in verschillende landen. Lisa maakt een mooie en lekkere maaltijd voor ons klaar.

Dag 3. Fietsen langs de Maas met broer Piet van Saint Mihiel naar Mouzay, 102 km. Tot en met vandaag 299 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: