Home » 2019 Langs de Maas » Mouzon (M4)

Mouzon (M4)

S       Vrijdag 3 mei 2019

 

Vriendelijk uitgewuifd door mevrouw Lisa na een prima ontbijt gaan we weer op weg. Eerst door een akkerbouwgebied met veelal smalle wegen en weinig verkeer. In Mouzon komt een man op een pedelec (een snelle e-bike) ons tegemoet. Het is Joop uit Noord Holland. Hij vertelt dat hij naar zijn buurman ging voor een nieuwe remkabel en de deur uitging met de e-bike die 45 km per uur kan rijden. De buurman/fietsenmaker adviseerde hem wel een extra accu te kopen. Op één accu kan hij ongeveer 50 kilometers rijden. Overigens rijdt hij niet hard met zijn pedelec, omdat anders de accu te snel leeg is.

 

De man zegt dat hij eigenlijk nooit gefietst heeft. Omdat hij een moeilijke tijd achter de rug heeft besloot hij een lange fietstocht te gaan maken. Joop is onderweg naar Barcelona. Hij heeft een routeboekje van dezelfde schrijver als ons routeboekje. Joop heeft allemaal oude kleren bij zich, die hij wil weggooien als hij in Barcelona is aangekomen. Ook vertelt hij dat hij de fout maakte om met een onderbroek aan in zijn fietsbroek te rijden. Hij heeft last van zijn achterste. gekregen.

Het is 12.00 uur. Bij de bakker in Mouzon staat een lange rij mensen. Veel zijn kantoorwerkers die als lunch even een halve belegde stokbrood komen kopen. Wij, Piet, Frans, en ik, eten zo’n stokbroodje hier met een kop koffie aan een tafeltje.  Joop neemt zijn broodje mee en gaat er weer van tussen.

Volgens ons routeboek moet bij Mouzon een in 2018 aangelegd fietspad beginnen. Van andere fietsers hoorden we echter dat het fietspad nog niet klaar is. Het is daar een grote baggerzooi. Wij nemen daarom een andere route. Een stuk verderop ligt wel een echt fietspad. Daar komen we onder meer een betrekkelijk jong stel uit Amsterdam tegen, dat met e-bikes rijdt.  Zij zijn onderweg richting Langres.

 

In Charlesville-Mexiéres krijgen we een regenbuitje. Veel hotels zijn hier niet te vinden. We komen uit bij een soort Formule 1-hotel. Niet duur, maar je krijgt ook niet zoveel voor dat geld.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: