Home » 2019 Langs de Maas » Platte band (M5)

Platte band (M5)

S

Zaterdag 4 mei 2019

Op zaterdagmorgen rijden we dwars door de binnenstad van Charlesville-Meziers.  Er is op verschillende plaatsen sprake van eenrichtingsverkeer en van wegwerkzaamheden. Daarom moeten we soms wat anders rijden dan gistermiddag. Na 7 km zijn we weer op de route langs de Maas.

Regelmatig zien we Canadese ganzen met kuikens. Vaak blazen ze naar ons als we langs fietsen. Een ijsvogeltje vliegt uit het struweel naast het fietspad en steekt de rivier over.

 

We krijgen te maken met een stortbui van regen vermengd met hagelstenen. Gelukkig kunnen we snel schuilen onder een viaduct. Als de bui over is gaan we weer verder. In een dorpje eten we omelet met patat. Later moeten we nog eens schuilen. Nu bij een vakantievoorziening.

 

Niet ver voor de grens met België rijden we door een straat met een miserabel slecht wegdek. Ik hoor Frans zeggen ” Ik heb me de band plat”. Onder een afdak van een grote supermarkt blijkt dat de buitenband van Frans erg slecht is. Hij heeft wel twee reservebinnenbanen bij zich maar geen reservebuitenband Het is nu zaterdagmiddag half zes. In dit dorp is geen fietsenwinkel. Morgen is het zondag, en maandag zijn de fietsenmakers wellicht ook nog dicht.

Frans’ achterband houdt het in elk geval tot in Dinant. Daar checken Piet, Frans en ik in bij het IBIS-hotel. Niet goedkoop wel prijzig.

Dag 5. Fietsen langs de Maas met broer Piet van Charlesville-Mezieres (Frankrijk) naar Dinant (België), 103 km. Tot en met vandaag 586 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: