Duindigt

Vrijdag 19 maart 2021

Een corona-teststraat bij een hotel op de grens van Den Haag en Wassenaar. Voor een test komen we hier niet. Er is plek zat voor onze auto’s op het ruime parkeerterrein van Van der Valk. Even een drukke weg oversteken en onder het viaduct doorlopen. Nu zijn we op de Zijdeweg in Den Haag. De chique woonwijk Marlot ligt aan onze voeten. De Parkflat is een appartementencomplex voor de happy few.

Alle musea zijn gesloten. Dat geldt ook voor het fraaie automuseum van Louman. Een stukje verder gaan we naar de andere kant van de N44. Bij de ambassade van de Verenigde Staten hangt de Amerikaanse vlag halfstok. Wat de reden is weten we niet. Zal Pete Hoekstra hier nog de baas zijn of is hij vervangen bij het aantreden van de nieuw president?

Duindigt heeft een renbaan van 1.600 meter. Twee paarden met berijders draven hier. Ik maak een foto met deze combinaties, de tribune op de achtergrond. Vijf minuten later. Voorbij de tribune zitten we op een bankje aan onze koffie. Twee dames komen langs op hun paarden. Zij waren het net, die ik op de foto had gezet. Ze vragen om de foto. Ik zal hem vanavond opsturen.

Reigersbergen, een mooi stukje bos/landgoed. We lopen op de rand van het bos en weilanden. Er loopt een Haagse ooievaar op het gras. Verderop ligt de stedelijke bebouwing van de hofstad.

We komen in de wijk Mariahoeve. Midden in deze wijk ligt Park De Horst. Er zijn hier openbare fitnesstoestellen, die redelijk druk gebruikt worden. Er is een roestig beeld van een boom. Een klein zonnepaneel aan de bovenkant ontsiert het kunstwerk. Station Mariahoeve, tussen Den Haag en Leidschendam-Voorburg, staat door Aegonkantoren ingeklemd.

We passeren de Kerk van het Onbevlekte Hart van Maria, gebouwd in de stijl van het traditionalisme. Oudere architectstijlen komen terug in het ontwerp van deze kerk. Nu zijn we weer vlak bij onze auto’s.

Wandelen in Den Haag met zus Margo en zwager Leo, 14 km, aan de hand van het boekje Wandelen buiten de binnenstad van Den Haag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: