Home » 2021 Fietsen en wandelen » Rustpunten [03]

Rustpunten [03]

Dinsdag 15 juni 2021.

Sleen

Midden in het dorp Sleen is een café-restaurant. Die is nog dicht. Aan de andere kant is een soort rustpunt met de naam ‘Het kleinste café’. Hier hebben ze een grote verzameling gedateerde kop en schotels en lekkere koffie. We rijden een eind door een bos. Er worden gastransportleidingen vernieuwd. Verder is het erg stil. De Galgenberg is een grafheuvel. Er zou een stamhoofd begraven liggen. Het lijk kreeg gouden oorsieraden, een bronzen bijl en pijlen mee naar het hiernamaals. In de middeleeuwen is de heuvel gebruikt om opgehangen veroordeelden tentoon te stellen.

Ommen

Vandaag zien we heel wat rustpunten. Eén steelt de show met een schitterende tuin met een vijver. In het centrum van Coevorden zitten we al weer op een terras nu met uitzicht op het beeld van de ganzenhoedster. Coevorden dankt zijn bestaan en belang aan de ligging van de handelsweg tussen Munster en Groningen. We fietsen een groot stuk langs of in de nabijheid van de Overijsselse Vecht. Later rijden we langs het Stieljeskanaal. Het is genoemd naar T.J. Stieltjes, de directeur van de Overijsselse Kanaalmaatschappij. Een soort kanalenbaasje.

Voor 20 euro totaal mogen wij onze twee tentjes neerzetten op de camping aan de overkant van het centrum van Ommen. Het avondeten gebruiken we bij La Dolce Vita, de plaatselijke Italiaan. Op het trekkersveldje van de camping heeft zich een derde gast gemeld, een Nederlandse man die in Brazilië woont. Hij heeft een tijdje vrij en maakt wat fietsritten in Nederland. De man heeft last van zadelpijn. Gisteren fietste hij 135 km en vandaag 140. Dat is erg veel zeker voor op een soort gewone Gazelle-fiets.

Dag 3. Fietsen met broer Piet langs het Pieterpad: Schoonoord, Sleen, Coevorden, Hardenberg, Ommen, 72 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: