Home » 2021 Fietsen en wandelen » Schapen [04]

Schapen [04]

Woensdag 16 juni 2021

Eerst gaan we naar het centrum van Ommen voor een kop koffie. We komen uit bij ‘Sis en Bro’, de bakker tegenover de supermoderne Jumbo. We moeten wel even 10 minuten wachten. De winkel is nog niet open. Ze zijn de spullen klaar aan het zetten.

Een herder met zo’n 200 schapen en een hond komt ons tegemoet. We zetten de fietsen maar even op hun standaard. De herder vertelt dat de hond nog veel moet leren. Hij is nog jong.

Holten

Verwolde is een landgoed ten noorden van Laren in de Achterhoek. Hier is een boom met een stamomtrek van 7 meter 75. Hij is ongeveer 450 jaar oud. Onze route gaat vandaag veel over smalle bospaadjes.

Om 14 uur komen we langs een museum in de omgeving van Holten met de bijzondere naam ‘Broer een levenlang Boer’. Er staat een fraaie koets voor de deur, maar hij is gesloten.

A.C.W Staring

Avonturenpark Hellendoorn. Aanvankelijk een eenvoudig theehuis dat in 1936 werd geopend op de Hellendoornse Berg. Er kwam een speeltuin bij. Die groeide uit tot het huidige attractiepark.

Bij een rustpunt worden we aangesproken door de eigenaar. Zijn vrouw en hij hebben hun baan in het bedrijfsleven opgegeven en runnen sinds kort een zorgboerderij. Hun deelnemers zijn vooral mensen die zijn vastgelopen in hun werkzame leven. Mensen met een burn-out bijvoorbeeld. De verwijzing en financiering vindt meestal plaats door de gemeente. De vrouw zet een karaf water met citroen op de tuintafel.

Dag 4. Fietsen met broer Piet langs het Pieterpad: Ommen, Hellendoorn, Holten, Laren, Vorden, 77 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: