Home » 2021 Fietsen en wandelen » Oortjeshekken [05]

Oortjeshekken [05]

Kasteel Vorden

Donderdag 17 juni 2021

Hotel Bakker heeft een terras aan de overzijde van de Dorpsstraat van Vorden. Na de koffie gaan we over paadjes en bruggetjes op het landgoed van Kasteel Vorden. Het kasteel werd gebouwd in 1776 in de Lodewijk de 16e stijl. Het kasteel  was sinds de tweede wereldoorlog niet bewoond en in slechte staat. Het werd opgeknapt en diende tot 2004 als gemeentehuis.

Veel dorpen hier maken nu deel uit van de gemeente Bronkhorst. Deze gemeente is bekend als de gemeente waar de Meilandjes gingen wonen, nadat ze hun kasteel in Frankrijk verlieten en voordat ze in Noordwijk gingen wonen.

Het eerste rustpunt is een dorpshuis, voorheen een school. We komen door een stukje Duitsland. Zelhem is het eerste dorp met voorzieningen, een supermarkt e.d.

We komen in de Millingerwaard en de Ooypolder. Natuurlijk moeten we even op het terras van Oortjeshekken. We zijn hier niet de enige. Hun hotel is vol. Daarom boeken we een kamer via Booking.com bij een hotel in Berg en Dal. Dat wordt nog even flink klimmen.

Dag 5. Fietsen met broer Piet langs het Pieterpad: Vorden, Zelhem, Gaanderen, Zeddam, Elten (D), Millingen aan de Rijn, Ooij, Beek, Berg en Dal, 88 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: