Home » 2021 Fietsen en wandelen » Ridderstijl [06]

Ridderstijl [06]

Vrijdag 18 juni 2021

Eerst bezoeken we het centrum van het mooie dorp Groesbeek. De rails van een vroegere spoorbaan liggen nog in het wegdek in de buurt van het gemeentehuis.

Groesbeek

Het vroegere bakkershuisje bij het grote natuurgebied/parklandschap bij Gennep is gesloten. Het terras van het café-restaurant in het centrum van Gennep is echter wel open. De serveerster heeft opvallend felrood gemaakte lippen. De winkelstraat is afgezet voor auto’s met sluishekjes.

Vandaag staan er weer veel bospaden op het programma. Midden in een bos staat een watermolen. Het rad is vastgezet, terwijl het water van het beekje goed stroomt. Twee keer gaan we vandaag met een pont over de Maas.

Bij Velden aan de rivier
Camping Velden

De gebouwen op de camping in Velden zijn opgetrokken in een ridderstijl. De man is iemand met onverzorgd lang haar en twee rechterhanden, de vrouw runt de camping. Een meisje van tien jaar loopt samen met haar moeder een deel van het Pieterpad. Vrijdag na schooltijd, zaterdag en zondag. Ze draagt een bescheiden rugzak, de moeder een grotere. In die grote rugzak zit ook de tent en kookgerei. Ze zijn onze buren op de camping. ’s Avonds krijgen we te maken met een flinke stortbui met windvlagen. We schuilen een paar uur onder het afdak, dat hier voor speciaal is gemaakt door de handige klusser. Hier hangt ook de fietsaccu aan het stroom.

Dag 6. Fietsen met broer Piet langs het Pieterpad: Berg en Dal, Groesbeek, Gennep, Vierlingsbeek, Oostrum, Grubbenvorst, Velden, 75 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: