Home » 2021 Fietsen en wandelen » Aardbeienautomaat [07]

Aardbeienautomaat [07]

Zaterdag 19 juni 2021

Venlo

Onze fietsroute gaat dwars door het centrum van Venlo. De stad komt langzaam tot leven. ‘Milk and Cookies’ is een take away koffiebar en schenkt een goede bak koffie. Voorbij Tegelen rijden we evenwijdig aan de Duitse grens. Een café-restaurant heet hier ‘De Grens’. De weg op de rand van Nederland en Duitslang is een Romeinse weg.

Swalmen, Kasteel Hillenraedt

Bij Kasteel Hillenraedt in Swalmen maken we een praatje met een stel uit Hoofddorp. Zij lopen een aantal etappes van het Pieterpad voor wandelaars. Ze  vertellen dat het erg moeilijk is om slaapplaatsen te vinden bij Vrienden-op-de-fiets, B&B’s en hotelletjes.

Montfort

Sint Odiliënberg heeft een mooie basiliek met twee torens. Het volgende dorp is Montfort. Hier gebruiken we de lunch op een zitje bij de aardbeienautomaat van een kwekerij. De aardbeien komen van een Belgische collega-kweker. Over een week zitten er ook kersen in de automaat.

Het ambt Montfort. Vóór de Franse tijd was Montfort het zuidelijkste puntje van het hertogdom Gelre. Henrik van Gelder was de eerste heer van Montfort. Rond 1260 liet hij een kasteel bouwen. Eind 18e eeuw toen de Fransen hier de baas waren was het gedaan met heerlijkheden en ministaatjes. Het fenomeen gemeente werd ingevoerd. Alleen de ruïnes van het kasteel herinneren nog aan het vroegere ambt.

Montfort, Kampeercentrum Reigershorst

We besluiten vroeger dan de andere dagen een camping op te zoeken. Kampeercentrum Reigershorst heeft een nieuw en modern receptiegebouw. Bij een wandeling over het terrein zien we veel oude meuk. Op het terras van de kantine van de camping zitten veel gezellige iets te dikke mensen met tattoos. Ze genieten van populaire namaak- André Hazes muziek en muziek van piratenzenders. De muziekspeler staat op standje erg hard. In eens stroomt het terras leeg en gaat de meute de kantine in. Het bingo gaat beginnen.

Dag 7. Fietsen met broer Piet langs het Pieterpad: Velden, Venlo, Swalmen, Boukoul, Melick, St. Odiliënberg, Montfort, 56 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: