Home » 2021 Fietsen en wandelen » Kerkenpaden [3]

Kerkenpaden [3]

Woensdag 18 augustus 2021.

Ons logeeradres in Delden ligt aan het Twentekanaal. We gaan de brug over. Hier rijden we op smalle paden van bospercelen van Stichting Twickel. Vandaag zullen we meer plaatsen aandoen dan gisteren. Zo komen we ’s morgens door een randje van Hengelo (Ov), door Haaksbergen en door Eibergen.

Stichting Kerkenpaden Beltrum e.o. houdt kilometers fiets- en wandelpaden bij met behulp van enkele tientallen vrijwilligers. Wij kwamen ze vandaag niet tegen, maar alles ziet er wel picobello uit. Er staat een beeld van dame die onderweg is naar de kerk.

Voordat we naar ons VodF-adres in het landelijk gebied van Doetinchem gaan eten we onze warme maaltijd in Zelhem. Smoks Hanne was een kruidenvrouwtje. Ze vloog op een bezemsteel met te grote klompen aan. In Zelhem staat de heks met bezem op een paal aan het begin van de winkelstraat.

De mevrouw van ons logeeradres is geboren op de (verbouwde) boerderij waar ze nu nog woont. Haar vader was boer. De man van de mevrouw, een boerenzoon, was accountant en had zelf geen zin om boer te worden.

Dag 3. Fietsen met zus Margo van Delden naar Doetinchem, 80 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: