Home » 2021 Fietsen en wandelen » Ooijpolder [4]

Ooijpolder [4]

Donderdag 19 augustus 2021

Na tien kilometer zijn we in de stad Doetinchem, de grootste stad van de Achterhoek. Café-restaurant De Deel in Loerbeek, een dorpje tussen Doetinchem en Beek, is al vroeg open voor een kop koffie. De schoonmaaksters zijn nog bezig. We moeten uitkijken om niet over het snoer van de stofzuiger te struikelen.

In de Ooijpolder zijn we aan de zuidkant van de Waal. We hebben wind tegen en het regent zo nu en dan. Bij Oortjeshekken, een mooie uitspanning aan de voet van de dijk, ziet het er weleens gezelliger uit dan vandaag. De route gaat dwars door Nijmegen. Het is best druk in het centrum op straat. Bij een hoog flatgebouw in Nijmegen staan op het dak de letters van Biotex in afwijkende volgorde. Er staat ‘to B i ex’. Tot 1999 was hier een zeepfabriek.

In Wijchen bellen we Martien op op zijn vaste nummer. Hij neemt zijn telefoon niet op en is dus niet thuis. Dat wordt geen thee drinken bij hem en Nelleke.

We overnachten bij een VodF-adres, tevens B&B, in het agrarische gebied ten noordoosten van Oss. We worden opgevangen door de vriend van de B&B-dame. Hij is zzp-er timmerman/metselaar. Onnie is nog op haar werk.

Dag 4. Fietsen met zus Margo van Doetinchem naar Oss, 95 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: