Home » 2021 Fietsen en wandelen » Amsterdam-Zuid

Amsterdam-Zuid

Woensdag 4 november 2021.

Als ik na de Kaagbrug de Haarlemmermeer in duik, hangen er mistsluiers over de A44 en het fietspad evenwijdig aan de snelweg. Het zicht is goed. Bij Weteringbrug, aan de andere kant van de Lisserweg, ben ik weer op de ringdijk van de Haarlemmermeer. Burgerveen, Rijsenhout, Aalsmeerderbrug, Oude Meer en Schiphol-Oost. Het is rustig op de weg en op het water.

Amsterdamse Bos
Amsterdam Zuid

In het Amsterdamse Bos gaat mijn route vooral over fietspaden. Het is najaar in het bos. De bladeren die nog aan de bomen hangen hebben de bekende herfsttinten. De paden zijn bedekt met een laagje natte afgevallen boombladeren. Sommige paden zijn voetpaden, waar fietsers ‘te gast’ zijn. Het asfaltwegdek is hier van mindere kwaliteit. Het is zaak beter op te letten.

Aan de andere kant van het Amsterdamse Bos voert mijn route onder de A10, de Ringweg rond Amsterdam, door. Rechts van het fietspad ligt de Museum Spoorbaan. Hier begint de Zuidas. Ik fiets verder naar het Vondelpark. Daar is het altijd gezellig druk met wandelaars, fietsers en joggers. Ook kom je hier altijd toeristen tegen. Engels lijkt de voertaal. Ik maak wat ommetjes door dure straten in Zuid.

Amsterdam-Zuid

Bij het Rijksmuseum laat ik het groen van het Vondelpark achter me. Overigens staat de tuin van het bekendste museum van Nederland er nog schitterend bij. Langs de Pijp fiets ik naar Amsterdam-Oost. Naar de Berlagebrug en het Amstelstation. Een paar kilometer volg ik de Amstel de stad uit. De Kalfjeslaan ligt op de grens van Amsterdam en Amstelveen. Dan kom ik weer in het Amsterdamse Bos. Even voorbij Schiphol-Oost begint het te regenen. Gelukkig heb ik de regenkleding bij me. Net als op de heenweg fiets ik langs de Ringvaart weer naar huis.

Fietsen naar en in Amsterdam, 83 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: