Home » 2013 Fietsen » Heilige Boontjes

Heilige Boontjes

Donderdag 5 januari 2023

We verlaten Station Rotterdam Centraal en steken het Stationsplein recht over. Een kilometer op weg gaan we aan de koffie bij ‘Heilige Boontjes’. Bij dit restaurant worden jongeren geholpen die een kans nodig hebben om hun rol in de maatschappij te herontdekken. Sinds de oprichting in 2015 werden meer dn 120 kwetsbare jongeren geholpen om hun leven weer zin en inhoud te geven.

We wandelen over het buitenterrein van het Havenmuseum. We passeren de Glashaven en lopen een stukje over de Boompjes aan de kant van het water. Ja ook vandaag gaan we over de Erasmusbrug. Aan de overkant heet het de Kop van Zuid met de hoge kantoortoren van Deloitte. Later steken we de rode Willemsbrug over.

De Kubuswoningen zijn al bijna veertig jaar een architectonisch fenomeen. Van binnen lijken ze me erg onpraktisch. Een van de woningen fungeert als een soort museum. Het rondje om de Kralingse Plas slaan we over en korten daarmee de afstand van 18 kilometer met drie kilometer in.

Bij de Zaagmolenbrug zijn we aan de Rotte, het riviertje waar Rotterdam naar genoemd is. Hier gaan we nog een keer aan de koffie nu bij de Brunch Club aan de Zaagmolenkade. We wandelen onder het in 2006 gesloten Station Bergweg door. Het doet on-Nederlands aan. Als we bij de achterkant van Station Rotterdam Centraal aankomen begint het een beetje te regenen.

Wandelen met broers Leo en Piet, Groene Wissel Rotterdam Centraal ingekort, 15 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: