Home » 2007 Fietsen van Bregenz naar huis L » Dag 5. Van Grötzingen naar Weinheim

Dag 5. Van Grötzingen naar Weinheim

Archief

Kalender van berichten

mei 2007
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

Heidelberg / Weinheim 20 mei 2007

Fietsen van Bregenz naar Nederland

Aan het ontbijt uitgebreid gebabbeld met de collega-fietser uit Capelle. Hij maakt ieder jaar een fietstocht. Twee jaar geleden heeft hij in Zuid-Amerika zijn huidige vrouw leren kennen. Ze komt uit Peru. Hij is bedrijfstrainer en heeft een paar weken vrij. Zijn vrouw woont nu in Nederland en moet werken.

076a

Triathlon aan de Heidensee

Vandaag is het weer prima weer. Ik fiets al de hele dag in mijn fietskleding zonder een jack of lange broek. Er zijn vandaag veel Duitsers een stukje rijden in de bossen. Hele gezinnen. Nu ben ik in Heidelberg. Ik ga waarschijnlijk nog zo′n 20 km verder en zoek daar een slaapplaats.

Onderweg naar Bruchsal verkopen ze nog asperges. Dat lijkt me nogal laat in het seizoen. Bij een meer zie ik mensen in duikuitrusting. Zij liever dan ik. Ik zou daar geen zin in hebben. Laat mij maar fietsen.

In het centrum van Bruchsal wordt een cart-race gehouden. De  rijwegen van de belangrijkste straten zijn afgezet. Over de stoep kan ik erom heen. Na het eind van de afzetting staat een stand van de ADAC met een kanariegele Ferrari. Een medewerker staat hem nog een beetje op te poetsen. Volgens mij kan hij niet meer glimmen dan hij nu al doet.

Voorbij Forst wordt de Heidensee Triatlon gehouden. Dat wordt weer een lekker stukje omrijden voor mij.

Om 12 uur zit ik aan de lunch in het bos met de van gisterenavond overgebleven broodjes kaas, banaan en ice tea.

In Sankt Leon maak ik een foto van de Wallgraben Strasse. Volgens mij hebben ze onze naam een beetje verkeerd geschreven.

Heidelberg is een grote stad. Daar werk ik mijn weblog bij. Op 11 km verder ligt Ladenburg. Dat stadje is een juweeltje en staat geheel onder monumentenzorg.

080a

Op een terras in Ladenburg

Ik raak daar op een terrasje in gesprek met een Duitse en Engelse medewerker van Leica. De Duitser spreekt Engels tegen de Engelsman en de Engelsman Duits tegen de Duitser.

Ik kom door Leutershausen. Dat klinkt al een stuk beter dan Leuter, dat in België ligt.  Ergens tussen Ladenburg en Weinheim spitst een haas zijn oren en maakt daarna dat hij wegkomt.

In Weinheim krijg ik een bed op een eigen kamer in de jeugdherberg. Inclusief ik zijn er maar drie gasten. De binnenstad van Weinheim bezoek ik ’s avonds nadat ik bij de Griek heb gegeten. Het marktplein is de moeite waard. Een lekker ijsje gegeten bij een goede Italiaan.

090a

Weinheim ’s avonds

Vandaag 94 km, tot en met vandaag 473 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: