Home » 2007 Fietsen van Bregenz naar huis L » Dag 4 Van Tübingen naar Grötzingen (bij Karlsruhe)

Dag 4 Van Tübingen naar Grötzingen (bij Karlsruhe)

Archief

Kalender van berichten

mei 2007
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Grötzingen, 19 mei 2007

Fietsen van Bregenz naar Nederland

Vanmorgen heb ik een regionale krant gelezen. De weersverwachting voor vandaag is mooi weer. Vanuit het westen kan een enkele bui komen. Als ik naar buiten kijk, ziet alles er goed uit. In Tübingen blijkt het internetcafé vandaag pas om 10.00 uur open te gaan in plaats van om 9.00 uur. Ik heb geen zin om nog een uur te wachten.

In natuurpark Schönbuch, het vroegere jachtgebied van de koningen van Würtenberg,kom ik veel wandelaars tegen met rugzakken, vooral padvinders. Het is immers zaterdag scoutingdag.

Ik kom een stel uit Hillegom tegen. Die zijn onderweg van Hillegom naar Venetië. Terug gaan ze met het vliegtuig.

In de buurt van Weil der Stadt praat ik met een oude Duitse dame over de Krieg en dergelijke. Haar moeder had twee Nederlandse Arbeitseinsatz-mannen in huis genomen. Eén had deze mevrouw na de oorlog gevraagd met hem naar Australië te gaan. Dat heeft ze maar niet gedaan. Ondanks dat deze Nederlandse man, Corneles Verheijen, van goede huize was.

43a

Brugje over de Lauchert

In Weil der Stadt neem ik nog een paar foto’s van de binnenstad. Langs een riviertje ga ik naar Pforzheim. Daar moet ik dwars doorheen. Het is druk met auto’s en het is behoorlijk klimmen. Een rotstad voor fietsers. Voorbij de stad zijn er  weer leuke weggetjes en dorpjes. De zon is volop aanwezig. Ik bel naar het natuurvriendenhuis in Bruchsal of er nog plek is. Alles is er vol. Een ander hotelletje neemt niet op.

044a

Stevige en lange afdaling

Ik besluit naar Grötzingen te gaan en daar net zo lang te zoeken dat ik een kamer gevonden heb. Op het dorpspleintje vraag ik naar Gasthof Zur Linde. De twee Duitse Turken weten me het goed uit te leggen. Het is daar vreselijk oud en rommelig, maar de kamers zijn schoon. Een oude vrouw zegt dat der Frans mijn  fiets in de schuur zal zetten.

’s Avonds zit ik heerlijk in de zon op een terras een biertje te drinken in mijn T-shirt. Kort na mij is in het hotel nog een Nederlandse fietser aangekomen uit Capelle aan de IJssel. Die is onderweg naar Noord-Italië.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: