Home » 2007 Fietsen van Bregenz naar huis L » Dag 8. Van Koblenz naar Miel

Dag 8. Van Koblenz naar Miel

Archief

Kalender van berichten

mei 2007
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Remagen / Miel 23 mei 2007

Fietsen van Bregenz naar Nederland

Vanuit de JH uit ga ik als een speer naar beneden. Nu neem ik de brug in plaats van de boot. Ook moet ik nog de Moezelbrug over. Door het centrum van Koblenz regent het een beetje. Forenzen in regenbroeken en met poncho’s fietsen door de stad.

Voor het eerst heb ik stramme benen. Voorbij Koblenz is het gelukkig inmiddels droog. Wel is het nog erg bewolkt. Ook heb ik een beetje wind tegen. Ik stuur een sms naar Bas en Roel. Ook maak ik een foto van het naambordje van een dorp “Heilige Bas”, Sankt Sebastian.

155a

Met de fiets aan de Rijn

Bij Andernach gaat de fietsroute iets verder van de Rijn af. Ik fiets deels onder een weg gebouwd op palen door. Dat is droog fietsen bij regenweer. Om half twaalf zoek ik een bakker op in het dorp Brühl voor koffie met appelgebak. Ik blijf daar drie kwartier.

Ik merk dat mijn fietssleutel een beetje verbogen is. Ik hoop niet dat hij gaat afbreken. Bas sms-t dat bij de JH van Koblenz op Google Earth heeft gezien.

158a

Beeld van Rudolph Benz in Remagen

In Remagen zijn de geallieerden de Rijn overgetrokken. Ook is daar een vernielde brug te zien. Verder is het een rustig dorpje. Er staan veel winkels te koop of te huur. Ze hebben een mooi internet-café.

Voorbij Remagen ziet het landschap er geheel anders uit. Geen Rijn meer, maar echt platteland met hier en daar dorpjes en steeds weer klimmen en dan weer een stukje snel naar beneden. Er zitten enkele behoorlijke kuitenbijtertjes bij. De route is een doorsteek van de Rijn naar de stad Düren. Na deze stad zal ik langs het riviertje de Roer gaan fietsen.

Het eerste ongelijke gebied heet de Ville en is een uitloper van de Eifel. Waarschijnlijk omdat het weer niet meewerkt spreekt de omgeving niet tot mijn verbeelding. Hemelsbreed ligt het gebied ten zuiden van Bonn en Brühl.

159a

Boerenhumor

Vóór de betrekkelijk grote stad Euskirchen zoek ik een slaapplaats. Die vindt ik in een piepklein dorpje, genaamd Meil. Het is een kamer van hotel Zur Post. ′s Avonds eet ik in dat restaurant. Dan betaal ik gelijk voor de overnachting. Ik heb met de eigenaar afgesproken dat als ik weg ga, ik het raam op de kantelstand zal zetten en de sleutel van buiten naar binnen zal gooien.

Als ik Joke bel, hoor ik dat het morgen mooi weer gaat worden in het gebied waar ik nu zit. Dat mooie weer is vandaag in Nederland. De fiets staat vannacht in mijn slaapkamer. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt.

Aantal km′s vandaag 98. In 8 dagen 782 km′s


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: