Home » 2007 Fietsen van Bregenz naar huis L » Dag 9. Van Miel naar Roermond

Dag 9. Van Miel naar Roermond

Archief

Kalender van berichten

mei 2007
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Roermond, 24 mei 2007

Fietsen van Bregenz naar Nederland

Vandaag ga ik vroeg op pad. Al voor 7 uur zit ik op de fiets. De route gaat met een bocht om Euskirchen heen. Waarschijnlijk is dat omdat het daar verder niet echt leuk is. Vanmorgen passeren diverse hazen mijn pad. Ook zie ik zo nu en dan een konijntje weghuppelen. Winter- en zomertarwe, mais, vlas, suikerbieten, tuinbonen en Rollrasen (graszoden) staan aan beide zijden van de weg.

165a

Eén van de vier poorten van Zülpich

Als ik door Zülpich rijd, zie ik dat een stadspoort de Kölnertor heet. Het bier wat ik gisteren in het café-restaurant Zur Post dronk heette zo. Daarom ga ik maar even een rondje door het dorp. Op het Raadhuisplein is een kleine markt en aan de andere kant van het centrum is weer een poort. In het boekje staat dat in de Romeinse tijd is ontstaan als versterkte post aan de weg van Trier naar Keulen. In totaal zouden er vier poorten zijn.

Bij Düren kom ik aan de Roer. Het niet geasfalteerde fietspad voert dan eens aan de rechterzijde en dan eens aan de linkerzijde van de stroom. Bij Jülich gaat de route een stuk van de Roer af. Hier is een groot militair complex, een onderzoekscentrum (wat dat ook moge zijn), een suikerfabriek en chemische fabrieken. In de buurt van Jülich wordt bruinkool gewonnen in dagbouw. Dat wil zeggen dat er geen diepe mijnen zijn, maar dat nadat een laagje aarde is afgeschept, de bruinkool met grote machines wordt opgeschept.

169a

Op een terras in Jülich

Aan het eind van de tweede wereldoorlog lag Jülich voor 90 % in puin. In deze stad ga ik aan de koffie met gebak. Daarna bezoek ik de supermarkt voor wat broodjes. Ik kom terecht bij een soort Digros met de naam Kaiser. De Kaiserbroodjes zijn in de aanbieding. Daarom neem ik er maar een paar. Overigens vraag ik me af of ik er steeds meer als een Duitser ga uitzien. Hier werd naar mijn klantenkaart gevraagd.

Een half uur later zie ik een boerderij waar aardbeien worden verkocht. Ik vraag de boerin om een klein portie. Ja dat kan. Ze komt aanzetten met een pond aardbeien in een plastic bakje. Ik vraag haar of ik niet de helft kan krijgen. Daar kan ze niet aan beginnen. Omdat het bakje maar euro 1,80 kost neem ik toch maar het hele bakje, al is het veel te veel voor op mijn Kaiserbrötschen.

In Duitsland volg ik vooral de RUR-route. RUR staat voor Rur Ufer Radweg. Zodra ik in Nederland kom is de bewegwijzering van deze route knudde. Daarom besluit ik al spoedig het fietspad langs de doorgaande weg naar Roermond te nemen.

175a

Antieke wegwijzer van de ANWB in Vlodrop

In Roermond stap ik op de trein van 17.58 uur. In Eindhoven en in Amsterdam-Zuid moet ik overstappen om in Nieuw-Vennep aan te komen.

Vandaag tot Roermond 137 km. In totaal in 9 dagen 920 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: