Home » 2008 Fietsen Bregenz - Florence » Dag 2. Het echte fietswerk

Dag 2. Het echte fietswerk

Archief

Kalender van berichten

mei 2008
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Woensdag 21 mei 2008. Fietsen van Bludenz naar Landeck, 59 km

Het is droog. Vandaag het echte werk. De bergkammen links en rechts komen langzaam dichter bij elkaar. Al gauw wordt duidelijk dat we vandaag alleen nog maar op het kleine voorblad kunnen fietsen. Regelmatig rijden we langs snelstromend water. Ergens is een bassin bij een stuw. Een paar 60-plussers vist hier op een soort forel.

Oostenrijk_en_itali_019_2

We eten het van ons ontbijt meegenomen fruit op, vlak bij een flink hoge waterval. In Wald bij Klösterle drinken we uitgebreid koffie in een Verlängter Tasse. Het is inmiddels 12 uur. Bij Langen kopen we kaartjes voor de trein door de Arlberg naar Sankt Anton. Het is in Langen 1.128 m boven zee. We hebben ruim de tijd. Daarom eten we onze stokbroodjes, die we vanmorgen in Bludenz bij de Eurospar kochten.

Twee mannen met veel bepakking op de fiets komen het station binnen. Het zijn Nederlanders onderweg van Nederland naar Rome. De ene gaat over de pas en de andere neemt de trein. We zijn de enige drie reizigers die hier opstappen. De conducteur helpt bij het op- en aftillen van de fietsen die in een soort goederenwagon moeten met een flinke opstap. In St Anton is het een stuk kouder. Ik trek een extra trui aan.

Oostenrijk_en_itali_021

Landeck

In Landeck kunnen we onze fietsen in de garage van de eigenaar van het pension zetten. ’s Avonds gaan we even het centrum in. Er valt een paar druppels regen. No problem. Als het morgen maar weer droog is. We eten in een restaurant, waar alleen maar mensen uit het dorp komen. Ze tappen Starkenberger.

Na het eten kijken we in het pension tot aan de verlenging naar Manchester United tegen Chelsea. Gezellig is dat nog twee Duitse motorrijders uit het Zwarte Woud met ons meekijken. Jammer is dat ze zitten te roken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: