Home » 2008 Fietsen Bregenz - Florence » Dag 3. Processies

Dag 3. Processies

Archief

Kalender van berichten

mei 2008
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

Donderdag 22 mei 2008. Fietsen van Landeck naar Nauders, 62 km

Oostenrijk_en_itali_030

Processie op katholieke feestdag in Landeck

Het is vandaag een katholieke feestdag. Dat wordt gevierd met processies, de pastoor, de schutterij, enz. In het centrum van Landeck is daarom onze weg afgesloten. We moeten hier een tijdje wachten.

Later komen we onderweg langs een dam van een energiecentrale. Die zullen we de komende dagen meer tegenkomen. Het fietspad gaat er hier dwars overheen. Bij een brug staat een monument ter herinnering aan de vrijheidsoorlog van 400 jaar geleden. Tirol bevrijdde zich toen van Beieren.

Om 11 uur in Prudz wordt onze weg weer geblokkeerd door een processie. Daarom doen we alvast een bakkie in de Konditorei van dit dorp. Daar zien we dat niet alle dorpelingen meedoen aan de processie.

We rijden langs de Inn. De weg is hier een onderdeel van de Via Claudia Augusta, de oude Romeinse weg. In Pfunds zoeken we de plek waar de postbus met aanhanger moet aankomen om ons naar Nauders te vervoeren. We spreken een mevrouw aan. Ze legt uit waar de postbus moet aankomen. We moeten daar nog bijna twee uur wachten. De bus gaat maar drie keer per dag. Volgens de mevrouw is het best te doen met de fiets. Overigens heeft ze een kennisje in Warmenhuizen in Nederland wonen, vertelt ze nog, als ze hoort dat we uit Holland komen.

Oostenrijk_en_itali_033

Waterkracht bij een stuwmeer

We rijden een stuk door Italiaanssprekend Zwitserland. We nuttigen een paar broodjes kaas in een restaurant en moeten daar eigenlijk met Zwitserse franken betalen, maar gelukkig kan het ook in euro’s. Ze hebben geen euro’s terug.

De elf haarspelden naar Nauders nemen we in de kleinste versnelling met een gemiddelde snelheid van 7 km per uur. Boven aangekomen nemen we een paar slokken water uit de bidon. Het begint hier te regenen. Daarom besluiten we in Nauders een kamer te zoeken en niet verder te rijden.

P02

Biertjes

’s Avond drinken we een biertje in de plaatselijke kroeg. Het regent nog steeds. De vader van de pensionbaas komt ons de groeten doen. Dat wil zeggen. Hij neemt ook een paar bier met een enkele andere oude maten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: