Home » 2012 Bourgondië » [5] Auxerre

[5] Auxerre

Archief

Kalender van berichten

mei 2012
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

 • 78.774 hits

S

Donderdag 3 mei 2012. Fietsen in Bourgondië. Vandaag van St. Florentin naar Gravant, 75 km. Tot en met vandaag 350 km.

Mijn oudste kleindochter, 3 jaar, zei: ‘Opa is op fietsvakantie. Hij heeft een fiets met drie tassen. Papa heeft een foto van de fiets van opa op zijn telefoon.’ Nu heb ik geen drie tassen, maar vijf tassen aan mijn fiets. Een kniesoor die daar op let.

Vandaag is het droog en de zon komt door. Als snel verlaat ik het pad langs het kanaal om op boerenweggetjes en D-wegen te gaan rijden. Er liggen nog te veel plassen en het is te baggerig langs het kanaal.

In Brienon-sur-Amançon doe ik wat boodschappen in een mini-supermarkt. De hypermarchés zijn alleen te bereiken door heel ver om te rijden en eerlijk gezegd trekken ze me ook niet zo.

Migennes is een knooppunt van water- en spoorwegen. Het is gezellig druk in de bar-café vlak bij de markt. Op deze markt zijn net als in Nederland op de markt overhemden en broekriemen te koop zijn.

Van Migennes naar Auxerre is redelijk goed te rijden. Dat had ik niet verwacht, gezien de uitbundige regenval van gisteren. Nu gaat de tocht niet meer lang het Canal de Bourgogne maar langs de rivier de Yonne.In Auxerre steek ik in de Cathédrale St. Etienne een kaars op. Eén van mijn vrienden doe ik daar een groot plezier mee. Daar alle toeristen op de Place de l’Hotel de Ville in de zon zitten , kies ik voor de schaduw. Zo warm is het nu midden in de stad.

In Cravant vind ik onderdak bij Hostellerie St. Pierre. Hier zijn nog meer Nederlanders neergestreken.


2 reacties

 1. Dag Dick, wat zit je weer veer weg. Ik hoop dat je wat mooier weer hebt nu. Ik was trouwens erg verliefd op Johnny Hallidy.
  Ik heb vroeger een leuke film met hem in de hoofdrol gezien.
  Veel plezier nog en tot mails1
  Groeten, Tineke en Gerard.

 2. Bas schreef:

  Ik zal de wijziging aan haar doorgeven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: