Home » 2012 Bourgondië » [6] Clamecy

[6] Clamecy

Archief

Kalender van berichten

mei 2012
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 78.134 hits

S

Vrijdag 4 mei 2012. Fietsen in Bourgondië. Vandaag van Gravant naar Tannay, 65 km. Tot en met vandaag 415 km.

Samen met de vier andere hotelgasten ontbijt ik om 8 uur. De twee Nederlandse stellen boekten een fietsreis via de ANWB-Kampioen. Het ontbijt is vanmorgen meer dan goed. Als ik mijn tassen heb gepakt begint het te druppelen. Gelukkig zet de regen niet door.

Nog maar een paar kilometers onderweg spreek ik twee mannen die een fietstocht door Frankrijk maken van ongeveer zes weken. Ze startten in Zwolle. De ene is doof; hij kan je alleen verstaan als je hem van dichtbij aankijkt. De Ardennen vonden ze zwaar. Nu fietsen we langs het Canal de Nivernais. Net als andere jaren in Frankrijk wordt de landelijke rust een paar keer verstoord door Mirage- straaljagers.

Verder kom ik een Belg tegen die te voet onderweg is vanuit zijn land naar Rome. Hij gaat van hier naar Vézelay, in Italië zal hij via Asissie naar Rome gaan. Tot op heden heeft hij nog geen euro uitgegeven. Hij belt onderweg aan voor onderdak en eten.

Eén van de Nederlands stellen vanuit het hotel in Cravant kom ik onderweg een paar keer tegen. We eten onder meer samen een broodje Camanbert. Deze mensen uit Nieuwegein gaan niet verder dan Clamecy. Morgen vertrekken ze weer naar hun startplaats en gaan daarna met de auto naar huis. Ik ga  met de fiets aan de hand de binnenstad in. Er zijn daar leuke straatjes. Een indrukwekkende kerk steekt overal bovenuit. Het is drukkend weer in de stad. Wellicht komt er regen of zelfs onweer.

Het is nog steeds droog en daarom besluit ik nog een stukje verder te fietsen. Ik vind onderdak in een hotel in het plaatsje Tannay. Nog maar net binnen begint het te regenen en ik hoor het ook onweren. Het is hier droger en geriefelijker dan in een tent op een camping. Ik heb net als gisteren geboekt voor de combinatie avondeten, slapen en ontbijt.

Om 19 uur staat de houtkorrelhaard aan in de eetzaal. Dat is niet alleen te zien maar ook te horen. Alles ziet er in het restaurant ouderwets maar netjes uit. Na het avondeten maak ik nog even een wandeling door het centrum van het stadje. De ene winkel ziet er nog armoediger uit dan de andere. Als ik even na negen bij het hotel kom is de poort afgesloten. Omdat ik had gezien dat er ook een andere ingang is, loop ik blokje om en kom via de achterkant het erf van het hotel op.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: