Home » 2012 Bourgondië » [8] Decize

[8] Decize

Archief

Kalender van berichten

mei 2012
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Weblogstatistieken

  • 78.774 hits

S

Zondag 6 mei 2012. Fietsen in Bourgondië. Vandaag van Châtillon-en-Bazois naar Bourbon-Lancy, 108 km. Tot en met vandaag 578 km.

Bij Cercy-la-Tour heb ik 37 km op de teller staan. Bovenop het fundament van de verdwenen donjon staat  een groot wit beeld van Onze Lieve Vrouwe van Nivernais. In deze stad heb ik mijn koffiepauze, hoewel ik voor de afwisseling eens thee neem, omdat ik vanmorgen bij het ontbijt al aardig wat van dat wakkermakende donkerbruine vocht naar binnenwerkte. Ik drink de thee in een volkscafé. Eén enorme opgezette kop van een eland hangt aan de spiegelwand. Achter de besnorde barman prijkt een gele nummerplaat van Havana Cuba. Verder ziet Champvert er sjofeltjes uit en het is maar een kleine plaats.

Decize is een stad gelegen aan de Loire en ligt vijf kilometer verder van de route af. Daar ga ik heen ondanks het alsmaar dreigende weer. Richting het centrum gaat een lange stenen brug over de uiterwaarden. De binnenstad ziet er best aardig uit, maar omdat het vandaag zondag is is het niet zo levendig als waarschijnlijk doordeweeks.

Om weer op de route te komen fiets ik terug langs het Canal de Nivernois naar Champvert. Van hieruit tot Cronat gaat dit stuk over autoluwe, boerenwegen voor een deel licht heuvelachtig. Het in het boekje genoemde hotel in Cronat zit potdicht. Daarom besluit ik naar Bourbon-Lancy door te fietsen. Hier is het ook glooiend, dan eens in een lage versnelling, dan weer eens met flinke vaart naar beneden. Er zijn geen dorpen, alleen hier en daar boerderijen. De honden slaan regelmatig aan als ik langs een boerenwoning fiets.

Bourbon-Lancy is aardig toeristisch. Daarom zijn in deze stad overnachtingsmogelijkheden genoeg. Ik ga voor de eerste mogelijkheid die ik in deze stad zie. Een Chinees hotel-restaurant. Ik kan hier alleen slapen, op voorwaarde dat ik mijn verblijf, voor een all-in-prijs, combineer met een Chinese maaltijd. Dat lijkt me geen probleem.

’s Avonds volg ik een tijdje de verkiezingsuitzendingen in Frankrijk op de televisie in mijn Chinese slaapkamer. François Hollande staat om 21.40 uur op afgerond 52 %


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: