Home » 2012 Fietsen in NL » ’t Gooi

’t Gooi

Archief

Kalender van berichten

augustus 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.133 hits

Woensdag 1 augustus 2012.

Het was al weer even geleden dat we een rondje ’t Gooi fietsten. Er is mooi weer voorspeld. Daar willen we van profiteren. We starten met een kopje koffie in het chique hotel-café-restaurant Bellevue in Blaricum. Aan de andere kant van de zaal zit een Franssprekend gezinnetje nog aan het ontbijt.

 

Tafelberg

Blaricum, Tafelberg

 

Vanuit Blaricum gaat de weg geleidelijk omhoog naar de Tafelberg. Het restaurant daar vereren we vandaag niet met een bezoek. We zijn immers net op weg. Een kudde schapen zonder herder loopt op de heide van de Tafelberg. Ze zijn voor ons uit aan de wandel en versperren min of meer het pad.

 

Hei

't Gooi, heideveld

 

We gaan richting speeltuin Oud-Valkenveen en vandaar over een dijk naar Naarden-Vesting. Er hangt een zoete lucht als we over deze dijk fietsen. Die komt van de chemische fabriek die door een groenstrook aan het zicht is onttrokken. Het fietspad volgt de contouren van de stervormige gracht die om de vesting heen ligt. Na een rondje door het vestingstadje fietsen we dwars door het centrum van Bussum. Joke merkt op dat hier aardig wat winkels zijn.

 

Rotonde

Nieuw-Loosdrecht, rotonde

 

Via het Spanderswoud, het Corversbosch en een randje van Nieuw-Loosdrecht komen we bij de zuidflank van Hilversum. Niet ver van het Waschmeer is een boscafé aan de Zwarteweg. In verband met een 50-jarig huwelijksfeest is de hele zaak afgehuurd. Het bruidspaar komt per koets aan. Niet veel verder ligt Groot Kievitsdal. Hier gaan we aan de thee. Dit restaurant werd in 1999 opnieuw opgebouwd na een brand veroorzaakt door een BBQ.

 

Koets

Boscafé aan Zwarteweg

 

Vanaf hier gaan we twee keer over een snelweg, waarvan bij de A27 over een tijdelijk aangelegd fietsviaduct.  Bij het viaduct over de A1 zien we het grote motel De Witte Bergen liggen. Na nog een drankje bij Bellevue brengen we onze fietsen weer naar huis.


1 reactie

  1. jopie schreef:

    Joke zou best een leuk schaapherderinnetje zijn!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: