Home » 2012 Diversen » [B -1] De Mark

[B -1] De Mark

Archief

Kalender van berichten

augustus 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

Woensdag 8 augustus 2012.

We hebben een korte vakantie in België. Iedere dag fietsen we een route. We gaan met de auto naar de startplaats en komen hier aan het einde van onze fietsdag weer terug. Van hieruit gaan we naar ons overnachtingshotel, in principe iedere avond een ander onderkomen.

Op deze eerste dag beginnen we in Ulvenhout, een dorp ten zuiden van Breda. Vandaag staat het riviertje De Mark op het programma. We fietsen naar het zuiden de grens over naar België. Soms fietsen we aan de rechterzijde en een andere keer  weer aan de linkerzijde van het stroompje. Er groeien heel veel grote struiken met rood/roze bloemetjes.

Het fietscafé van Meer, het eerste dorp in Vlaanderen, is nog dicht om 11 uur. Op een hoek even voorbij dit café is een frituur met de naam De Vredesboom. Hier schenken ze koffie met een glaasje slagroom met op de  bodem een beetje advocaat erbij.

Hoogstraten is ons keerpunt. Van hieruit gaan we door een stukje Nederland dat aan de zuid- en aan de noordkant grenst aan België, eigenlijk een soort Nederlands schiereiland. Niet zo vreemd  een vreemde grens, want we zijn hier in de buurt van  Baarle-Nassau/ Baarle-Hertog, een dorp met Nederlandse en Belgische huizen schijnbaar lukraak door elkaar neergezet. Zo nu en dan gaat het een beetje regenen. Dat was niet afgesproken. We gingen uit van een droge dag.

In Chaam, bekend van de Acht van, is niet echt een spannend dorp. Het dorpsplein bestaat uit alleen naoorlogse panden en wordt gedomineerd door een AH-vestiging. We nemen een kopje koffie met, bij de warme bakker op de hoek van dit plein.

Als we terug zijn in Ulvenhout gaan we met de auto en de fietsen op de drager naar Turnhout. Hier staat ons hotel voor vandaag (en morgen). Turnhout heeft dit jaar 800 jaar stadsrechten en is in 2012 Culturele Hoofdstad van Vlaanderen.

Aan de rand van de Grote Markt staat een mooie grote kerk. Deze wordt vandaag voor een deel aan het zicht onttrokken door de kermis die al opgebouwd is en op 10 augustus geopend wordt. Ons hotel staat vlak bij het station. Dit is weer niet ver van de watertoren van deze Vlaamse stad. De lampen van de bovenste verdieping gaan ’s avonds achtereenvolgens aan en uit, als ware de watertoren een vuurtoren.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: