Home » 2012 Diversen » [B -2] Netekanaal

[B -2] Netekanaal

Archief

Kalender van berichten

augustus 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 77.692 hits

Donderdag 9 augustus 2012.

Vandaag  fietsen we  van Nijlen naar Mechelen en van Mechelen via een andere route weer naar Nijlen. Onderweg van Turnhout naar onze startplaats krijgen we te maken met files in verband met werkzaamheden aan de snelweg. Daarom zijn we meer dan een uur later op de fiets.

Net als gisteren beginnen we hier met  een kop koffie. We krijgen er beiden een glas advocaat bij. Dat vinden we een beetje te veel van het goede. Die laten we staan. De heenweg, in dit geval de groene route, de route die niet langs een kanaal of riviertje gaat, komt door Bavel en St. Katelijne-Waver. Het eerste stuk rijden we op een fietspad langs een doorgaande weg, maar voorbij Berlaar stappen we over op een knooppuntenroute en rijden hier op rustige weggetjes. Het valt ons wel op dat lang niet bij ieder knooppunt een bord met een overzichtskaart hangt, waarop je je volgende knooppunt(en) kan plannen.

De Mechelse Steenweg voert naar de stad Mechelen. Daar waar het fietspad ophoudt zijn we binnen de gemeentegrens van deze mooie stad. De Rombouttoren is al van verre te zien. Deze kerktoren heeft geen spits. Daar kwamen ze nooit aan toe. Er is een grote Grote Markt met veel terrassen. Het heeft wel wat weg van het Vrijthof in Maastricht maar dan een stuk mooier. Dit centrale plein en de naaste omgeving is versierd met bloeiende planten, die aan de straatlantaarns hangen.

We zoeken het pleintje op bij het congrescentrum, daar waar vroeger een brouwerij was. Hier zijn ook veel terrassen. Joke herinnert zich nog dat wij daar samen ongeveer tien jaar geleden warm eten in restaurant De Akker en er ’s avonds op een terras wat dronken. Nu is vanaf dit punt een vlondervoetpad langs de kade boven de rivier.

Duffel laten we voor wat het is. We gaan hier alleen naar de andere kant van het Netekanaal. De gebreide versieringen die Bert  en ik een paar maanden geleden nog aan de trapleuningen zagen zijn  verwijderd. Er zijn wel allemaal bakken met bloemen aan de leuningen gehangen.

In Lier was ik meerdere keren, maar Joke komt hier voor het eerst. De binnenstad komen we binnen bij de Zimmertoren en het Zimmerplein. Vlakbij is het Begijnhof. Aan de Grote Markt staat een imposant stadhuis en net als in Mechelen zijn hier veel mooie huizen met allerlei soorten dakgevels.

Van deze stad naar Nijlen is het nog zo’n 12 km. De weg gaat voor een groot deel langs het water. De spits is voorbij als we met de auto terug gaan naar Turnhout.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: