Home » 2012 Fietsen in NL » Amsterdam

Amsterdam

Archief

Kalender van berichten

augustus 2012
M D W D V Z Z
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Vrijdag 17 augustus 2012.

Tussen Bilderdam en Vrouwenakker maken de schapen de dienst uit. Fietsers hebben een smalle strook over het midden van de niet al te brede dijk. Zo nu en dan fiets je over het erf van een bewoner. Dit traject is een onderdeel van de Stedenroute van Brussel naar Amsterdam.

Drecht

De Drecht tussen Bilderdam en Vrouwenakker

 

Bij een sluis waar aan de drukke kant van het water een bruin café is, is nu aan de rustige kant een nieuwe koffie/theezaak gestart in de sluiswachterswoning. Hoe lang dit bedrijfje, met de naam (H)eerlijk, al geopend is, weet ik niet.  Vorig jaar dronken Bert en ik onze koffie op een bankje in de grasstrook uit de thermoskan. Dat doe ik nu ook weer, want het is nog geen 10.00 uur, terwijl koffiezaak pas om 11.00 uur de deuren zal openzetten voor eventuele clientèle.

Bij Nessersluis ga ik met het pontje over. Aan de andere kant staat aangegeven dat de dijk van de Oude Waver wordt versterkt. De weg is afgesloten. Hier maak ik daarom een kleine omweg over de Botholtse Dwarsweg. Onderweg naar Ouderkerk aan de Amstel zie ik dat het restaurant bij de Stokkelaarsbrug vandaag open is. Meestal zijn ze gesloten als ik hier langskom.

 

Amsterdam

Amsterdam, langs de Amstel

 

Bij de Berlagebrug in Amsterdam ga ik recht door langs de Amstel. Bij de Ysbreeker neem ik glas ice tea met bubbels. De Hogesluisbrug is onlangs gerenoveerd. Het werk is nu bijna klaar. Alleen de noodbrug wordt nog afgebroken. Het valt me wel op dat een tram heel langzaam over de gloednieuwe rails in het wegdek van de brug rijdt. De trambestuurder kijkt omhoog. Vertrouwt hij de bovenleiding hier niet helemaal?

 

Rembrandtpark

Amsterdam, Rembrandtpark

 

Aan het begin van het Vondelpark ruikt het naar marihuana. Verderop valt me vooral op dat er erg veel mensen zich hier verpozen.  Vrouwen en mannen zitten of liggen in het gras en genieten van de zon.  In het Rembrandtpark is het vandaag erg stil. Komt dit door de ramadan?

Ik pik nog een stukje Nieuw-West mee en kom via de Burgemeester van der Vlugtlaan weer uit bij de doorgaande weg richting Haarlem. Ik steek hier over en ga via de groene zone richting Halfweg. Daar volg ik tot in Haarlem-Zuid de LF20b. Via Heemstede en Bennebroek vervolg ik m’n weg terug naar de Bollenstreek.

 

Rondje

Rondje Amsterdam

 

Route

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: